dinsdag, 25 juni 2019

BMW Group wil meer zijn dan een autoconstructeur

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BMW Group wil meer zijn dan een autoconstructeur © BMW Group
Vandaag gaf BMW Group op haar #NEXTGen event in BMW Welt in München een blik op de nabije en iets verdere toekomst van de groep waartoe naast BMW en MINI ook Rolls Royce en BMW Motorrad behoren, en die zichzelf vandaag meer dan tevoren ziet als een technologiebedrijf dan als een autoconstructeur. Een overzicht van het nieuws dat u mag verwachten van de Beierse groep.P90355629 highRes
Over de BMW VISION M NEXT concept car die vandaag ook werd voorgesteld leest u hier meer…

BMW ‘eDrive Zone’ en BMW Points App

Steeds meer steden voeren toegangsbeperkingen voor voertuigen met verbrandingsmotor in. Met het oog hierop breidt de BMW Group de gebruiksmogelijkheden met plug-in hybride modellen consequent verder uit, zoals met de eDrive Zone functie. Als steden milieuzones voor alleen emissievrij rijden invoeren kunnen deze in de toekomst automatisch worden herkend door middel van geo-fencing technologie. Bij het binnenrijden van de zone schakelt de BMW dan automatisch over naar de volledig elektrische rijmodus. Dit betekent dat er gegarandeerd optimaal gebruik wordt gemaakt van het potentieel dat plug-in hybride modellen kunnen bieden – zonder dat de bestuurder in actie hoeft te komen. Deze nieuwe functie is een belangrijke extra impuls om met plug-in hybride voertuigen emissies in de stad te verminderen. De functie BMW eDrive Zone zal vanaf 2020 standaarduitrusting zijn voor BMW plug-in hybride modellen.

Aanvullend op de BMW eDrive Zone functie stimuleert de BMW Group elektrisch rijden in plug-in hybride modellen met een nieuwe digitale service genaamd BMW Points. Via de BMW Points App zijn punten te verdienen voor bestuurders die het meeste uit hun elektrische aandrijving halen. Elektrisch afgelegde kilometers worden beloond. Ook het opladen van de hoogvoltage-accu levert BMW Points op. Op deze manier worden bestuurders aangemoedigd om zo vaak mogelijk de voorkeur te geven aan elektrisch rijden. Door het verzamelen van punten kunnen deelnemers gebruik maken van gratis laadvolumes bij CHARGE NOW; op de middellange termijn zal BMW Points ook gelden voor de producten van de merken SHARE NOW en PARK NOW, evenals voor diensten in de BMW ConnectedDrive Store. De digitale service BMW Points komt vanaf 2020 via de BMW ConnectedDrive Store beschikbaar voor BMW plug-in hybride modellen met eDrive Zone technologie.

P90356499 highRes

Power BEV-testauto

BMW stelde vandaag een testauto voor onder de noemer “Power BEV”, waarmee het merk onderzoekt wat technisch zoal mogelijk is op het vlak van prestaties en aandrijving. De auto is uitgerust met drie elektrische aandrijfsystemen van de vijfde generatie en heeft een maximum systeemoutput van meer dan 720pk. Hiermee kan hij van 0 tot 100 km/h accelereren in minder dan drie seconden, ronduit indrukwekkende cijfers voor een berline van dit formaat. 

P90356048 highRes

Het gaat om een op de BMW 5-Reeks gebaseerde experimentele auto die met twee individueel gestuurde elektromotoren op de achteras en één op de vooras voor opmerkelijke prestaties en een uitzonderlijke rij-efficiëntie moet zorgen en bovendien volledig vrij is van zeldzame aardmaterialen. De eerste BMW met een elektrische motor van dit type zal de iX3 zijn.

Niveau 4-autonomie

Wat dacht u van een rit met de BMW 7 Reeks terwijl u naar een film kijkt of zelfs uw ogen sluit? Dat is nog toekomstmuziek, maar BMW Group belooft dat in de nabije toekomst allemaal waar te maken voor de bestuurder van de BMW 7-Reeks met “niveau 4”-zelfrijdende capaciteiten. Zo zal het mogelijk zijn om de auto van de parking naar zijn eigenaar te laten rijden door middel van een app op je smartphone, waarbij diezelfde smartphone eveneens als sleutel dient en de auto ontgrendelt eenmaal bij de bestuurder aangekomen. Eenmaal ingestapt brengt de auto de inzittenden naar de bestemming terwijl zij kunnen genieten van het entertainmentsysteem. Eenmaal aangekomen stappen de passagiers uit en parkeert de auto zichzelf.

P90305034 highRes

Dat is dus voor binnen enkele jaren, maar vandaag reeds werkt BMW hard aan de ontwikkeling van de verschillende technologieën die dit ook in de praktijk mogelijk moeten maken, met camerasensoren, machine learning en enorm performante computers om alle mogelijke gegevens in real time te verwerken. 

In afwachting van de eerste BMW met niveau 4-autonomie zal de BMW iNEXT in 2021 de eerste BMW zijn met niveau 3-autonomie die op autosnelwegen volledig autonoom zal kunnen rijden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy