donderdag, 13 juni 2019

Alpine A110S doet het met 292 pk!

Alpine A110S doet het met 292 pk! © Groupe Renault

Dat we een voorliefde hebben voor de A110 moeten we u waarschijnlijk niet meer vertellen, en dat de Alpine de beste stuurmansauto is zijn we het wellicht allemaal over eens. Maar vandaag presenteert Alpine de A110S met 292 pk. 

De A110S positioneert zich langs de Pure en de Légende en onderscheidt zich door zijn hoger motorvermogen, doelgerichte chassisafstelling en geraffineerde designelementen. 

Zoals het een echte Alpine betaamt, is de A110S een tweezits-sportwagen met middenmotor, die in dit geval 292 pk en 320 Nm levert voor een gewicht van 1.114 kilogram. Het sprintje naar de honderd legt hij af in 4,4 seconden en topt bij 260 km/u.

Met zijn unieke stijlelementen onderscheidt de A110S zich duidelijk van de andere A110-modellen. Nieuwe koetswerkaccenten zoals een vlagmotief in koolstofvezel en oranje op de achterstijlen, zwarte Alpine-opschriften op de hele wagen, oranje remklauwen en specifieke GT Race-velgen met een donkere afwerking belichamen bovendien het doelgerichte karakter van deze auto. Hij oogt bijzonder sportief dankzij zijn lagere rijhoogte terwijl de optionele matte lakkleur Grijs Tonnerre, die exclusief aan de A110S is voorbehouden, de sportieve inborst van het model benadrukt. 

A11111111111111

In het interieur vervangen oranje stiknaden de typische blauwe naden die andere versies van de A110 typeren. De gesofistikeerde zwarte Dinamica-bekleding voor de dakhemel, de zonnekleppen en de deurpanelen laat bovendien geen twijfel bestaan over de compromisloze persoonlijkheid van deze Alpine. De zetels, die eveneens zijn afgewerkt met Dinamica, worden aangeleverd door Sabelt en wegen slechts 13,1 kilogram per stuk.

De 4 millimeter verlaagde ophanging optimaliseert het zwaartepunt van de auto en geeft de A110S een uitmuntende stabiliteit bij hoge snelheden en een ogenblikkelijke stuurrespons. Ook werden de aanslagpunten geoptimaliseerd voor de ultieme koetswerkcontrole. Globaal gesproken resulteert de gefocuste afstelling van het onderstel in een uitgesproken nauwkeurig rijgedrag en dynamische efficiëntie.

De elektronische trajectcontrole werd dan ook afgesteld voor een ultieme precisie en stabiliteit, met name in de Track-modus. Ook kan het ESC-systeem nog steeds volledig worden uitgeschakeld. 

Met de A110S introduceert Alpine de vierde uitvoering van zijn lichte sportwagen. De eerste versie was de A110 Première Edition, die in 2017 op de markt kwam en waar wereldwijd slechts 1.955 exemplaren van werden aangeboden. Met deze versie werd Alpine terug tot leven gewekt door zijn moederbedrijf, Groupe Renault, dat het merk na twee decennia liet verrijzen en zo de comeback van een van de meest gevierde Franse sportwagenmerken inluidde.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy