donderdag, 06 juni 2019

Subtiele facelift voor de Renault Koleos

Subtiele facelift voor de Renault Koleos © Groupe Renault
Twee jaar na de Europese marktintroductie is de Renault Koleos op allerlei fronten verbeterd, met een extra assertieve uitstraling en verbeterd comfort. Daarnaast is de Koleos voorzien van nieuwe technologie in het interieur en nieuwe motoren die zowel krachtiger als efficiënter zijn.


De voorzijde valt op door de meer uitgesproken grille en nieuw chroomwerk over de gehele breedte van de bumper. In het onderste deel heeft de bumper een nieuwe en indrukwekkendere skidplate die de avontuurlijke look van het model accentueert.

De achterzijde van de Koleos is vernieuwd met een hoger geplaatste skidplate en verchroomde elementen die matchen met die aan de voorzijde. Tevens is het derde remlicht breder en de uitlaat voorzien van dubbele verchroomde eindstukken voor een sportievere look.

Het interieur van de nieuwe Koleos wordt gekenmerkt door uitzonderlijk veel aandacht voor detail, waaronder de satijnkleurige inzetstukken voor het stuurwiel, de versnellingspook en de luchtroosters, evenals schuimrubberen materialen op het dashboard en de deurbekleding. De Koleos is onveranderd ruim, terwijl de belangrijkste functies zijn verbeterd om het comfort en welzijn van passagiers te optimaliseren.

Nieuwe generatie van hoogst efficiënte en krachtige Blue dCi motoren 

Renault introduceert in de Koleos een nieuwe generatie Blue dCi dieselmotoren met de nieuwste emissiebehandelingstechnologie, waaronder selectieve katalytische reductie (SCR). Dit wordt beschouwd als het efficiëntste systeem voor het elimineren van stikstofoxide (NOx). Deze technologie reduceert de uitstoot van fijnstof aanzienlijk, zonder impact op de motorprestaties.

De nieuwe dieselmotoren zijn beschikbaar in twee vermogensvarianten:

  • Blue dCi 150 X-Tronic: deze 150 pk sterke versie is opvallend soepel en stil en biedt een uitstekende balans tussen veelzijdigheid en efficiency. Deze motorvariant is voorzien van voorwielaandrijving en goed voor een CO2-uitstoot van 143 g/km (naar NEDC omgerekende waarde die is verkregen met de WLTP).
  • Blue dCi 190 X-Tronic All Mode 4x4-i: deze versie levert 190 pk en is 15 pk krachtiger dan de sterkste versie van de huidige Koleos. De motor blinkt uit door buitengewoon hoge prestaties en rijcomfort. Gekoppeld aan vierwielaandrijving stoot deze 150 gram CO2/km uit (naar NEDC omgerekende waarde die is verkregen met de WLTP). 
Standaard met X-Tronic automatische transmissie

De nieuwe Blue dCi dieselmotoren zijn gekoppeld aan een X-Tronic automaat. Vooral in de stad biedt die een lager brandstofverbruik en meer rijcomfort in vergelijking met een traditionele automaat. De X-Tronic valt op door souplesse en een schokvrije, lineaire acceleratie waarbij het motortoerental aangenaam laag wordt gehouden. Het is echter altijd mogelijk om over te schakelen op de manual modus met zes versnellingen voor een fellere acceleratie en de mogelijkheid om op de motor af te remmen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy