woensdag, 15 mei 2019

De Audi A4 krijgt een grote upgrade

De Audi A4 krijgt een grote upgrade © Audi AG
Na een carrière van vier jaar heeft Audi de succesrijke middenklasser nog competenter en sportiever gemaakt. Dat begint met een ontwerp dat nog meer in lijn is met Audi’s nieuwe design-DNA. Het nieuwe MMI touch display zorgt voor optimaal bedieningsgemak en dankzij mild-hybrid technologie maken efficiency en comfort weer een stap vooruit. De nieuwe S4 met V6 TDI maakt gebruik van een 48V elektrisch systeem en een elektrische compressor. De nieuwe A4-modellen worden eind 2019 op de markt verwacht.


De nieuwe A4 is 100% connected en het nieuwe MMI systeem laat zich bedienen als een moderne smartphone. Het touch display in de middenconsole staat daarbij centraal. Dit display geeft akoestische feedback en vervangt de druk-/draaiknop. Een 10,1-inch hi-res display zorgt met duidelijke graphics en een heldere menustructuur voor optimaal gebruiksgemak. MMI search reageert op tekstinput en stemcommando’s. Audi connect en connect plus geven toegang tot online diensten zoals Car-to-X. Door communicatie met de infrastructuur kan de A4 de bestuurder bijvoorbeeld informeren over de snelheid die aangehouden dient te worden om bij het volgende verkeerslicht ‘groen’ te krijgen.

‘Emergency call’ en ‘service’ zijn altijd standaard en de my Audi app koppelt smartphones aan de auto. De nieuwe A4 is er met keuze uit drie instrumentenpanelen: twee gedeeltelijk analoge en de volledige digitale Audi virtual cockpit plus met 12,3 inch HD-display (i.c.m. MMI plus). Een head-up display is optioneel.

Assistentie van hoog niveau

In de Tour-, City- en Park-pakketten bundelt Audi geavanceerde assistentiesystemen voor extra comfort, veiligheid, gebruiksgemak en efficiency. In het Tour-pakket is de adaptieve cruise control met Stop&Go-functie inbegrepen. Dit systeem maakt gebruik van informatie van het navigatiesysteem, verkeersborden en Car-To-X-berichten.

Verregaande elektrificatie

Bij zijn commercieel debuut in Europa biedt Audi het A4-modelgamma aan met zes turbomotoren. Hun vermogensspectrum gaat van 150 pk tot 347 pk, van de Audi A4 35 TFSI tot en met de Audi S4 TDI. Niet veel later breiden nog twee turbomotoren het aanbod uit: de 30 TDI van 136 pk en de 35 TDI van 163 pk. Alle krachtbronnen - viercilinder diesel, V6 TDI of viercilinder TFSI - voldoen aan de uitstootnorm Euro 6d-temp.

Bij de marktintroductie beschikken drie motoruitvoeringen over een mild-hybridsysteem (MHEV) op 12V-basis dat het verbruik drukt en tegelijkertijd het rijcomfort verhoogt. Op korte termijn zullen nog twee andere motoren volgen. Deze verregaande elektrificatie draagt in belangrijke mate bij tot de verbruiksdoelstellingen van de vloot. Bij dagelijks gebruik kan het MHEV-systeem volgens individuele metingen door Audi het brandstofverbruik met tot 0,3 liter per 100 kilometer verlagen.

Voor ieder van de zes motoruitvoeringen staat een overbrenging op maat klaar; van manuele versnellingsbakken over zeventrapse S tronic tot en met tiptronic met acht verhoudingen, van voorwielaandrijving tot en met quattro. Op de instapversie bij de TFSI-motoren na rollen alle A4-modellen standaard met een automatische transmissie van de band. De basis 35 TFSI met 150 pk krijgt een manuele versnellingsbak, net als de voorwielaangedreven 40 TDI van 190 pk die kort na de marktintroductie volgt.

Comfort en dynamiek

De nieuwe A4 heeft een sportief afgestemd onderstel en is standaard uitgerust met Audi Drive Select. Er is daarbij keuze uit standaard, comfort of sport. Via Audi Drive Select kan de bestuurder een setting naar wens selecteren.

De Audi S4 TDI

De nieuwe S4 TDI en S4 Avant TDI maken gebruik van een 3.0 V6 TDI met 347 pk en een koppel van 700 Nm. Het 48V elektrische systeem maakt de inzet van een elektrische compressor mogelijk. Het ‘turbogat’ is hierdoor definitief verleden tijd. De Audi S4 TDI accelereert in 4,8 s van 0-100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. De S4 TDI-modellen maken ook gebruik van mild hybrid-technologie en recuperatie. Standaard zijn de achttraps tiptronic automaat, het S sportonderstel en quattro vierwielaandrijving.

De A4 allroad quattro

De nieuwe A4 allroad quattro heeft onder meer dankzij een 35 mm verhoogd onderstel, grote wielen en specifieke stylingdetails een extra avontuurlijk voorkomen. Hij combineert hoogwaardig comfort met goede offroad eigenschappen. Het optionele allroad-onderstel met damper control zorgt voor extra comfort en dynamiek. De A4 allroad quattro is daarbij zeer veelzijdig. Net als de A4 Avant heeft hij een bagageruimte met een inhoud die kan variëren van 495-1.495 liter. De achterklep is elektrisch bediend. De A4 allroad quattro is leverbaar met keuze uit twee dieselmotoren en een benzine krachtbron.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy