donderdag, 02 mei 2019

Cristiano Ronaldo koopt de duurste auto ter wereld

Cristiano Ronaldo koopt de duurste auto ter wereld © Bugatti
Nadat Bugatti op de Geneva Interntional Motor Show de autowereld verraste met een interpretatie van de legendarische Type 57 SC Atlantic uit de jaren dertig was het uitkijken naar wie de nodige miljoenen op tafel zou leggen voor ‘La Voiture Noire’. 


In de wandelgangen was sprake van een prijskaartje van 11 miljoen euro, exclusief btw. Er lopen genoeg miljardairs rond op onze aardkloot voor wie dat bedrag min of meer op hun bankrekening niks uitmaakt. Het gerucht deed de ronde dat ex-Volkswagen-baas Ferdinand Piëch ‘La Voiture Noire’ aan zijn collectie wilde toevoegen maar dat blijkt eindelijk niet meer dan een gerucht te zijn geweest. Volgens een goed geïnformeerde bron is de koper niemand minder dan de Portugese voetbalster Cristiano Ronaldo (CR7) van wie geweten is dat in zijn garage minstens 20 supersportwagens staan waaronder de Bugatti Veyron en Bugatti Chiron. De Portugese spits speelt momenteel voor de Italiaanse kampioen Juventus Turijn en verdient daar zo’n slordige 30 miljoen per jaar, plus een veelvoud aan reclame-inkomsten. Overigens moet Ronaldo nog minstens anderhalf jaar geduld uitoefenen vooraleer hij achter het stuur van ‘La Voiture Noire’ kan plaatsnemen. Over het waarom hiervan hebben we het raden naar. 

1.500 pk, handmade 

Onder de motorkap van de ‘LVN’ zit een 8 liter 16-cilindermotor met een vermogen 1.500 pk en een koppel van 1600 Nm. Het design is van de hand van Etienne Salomé. De motorkap en voorruit vormen als het ware één geheel dat naadloos overgaat in de zijruiten. ‘La Voiture Noire’ mag dan veel geld kosten, nu al is zeker dat de LVN misschien wel de beste belegging van Ronaldo ooit is. 

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy