dinsdag, 09 april 2019

Maak kennis met de Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

Maak kennis met de Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC © Daimler
Vandaag presenteert het merk met de ster de Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC. De vierdeurs Coupé deelt de vooruitstrevende technologie met de A-Klasse uit Affalterbach. Tegelijkertijd is hij nog gedurfder met zijn iconische design en intelligente MBUX-interieurassistent. De krachtige en soepele 2,0-liter viercilinder turbomotor levert een vermogen van 306 pk, dat variabel wordt verdeeld over alle vier de wielen via de zeventraps transmissie met dubbele koppeling en de vierwielaandrijving.


Snel nieuws uit Affalterbach. Na de AMG A 35 4MATIC Hatchback presenteert het merk vandaag een Berline met power. De Mercedes-AMG A 35 4MATIC Berline is het tweede model van Mercedes-AMG dat op het nieuwe platform voor compacte auto's wordt gebouwd.

Onder de kap lepelt AMG een doorontwikkelde 2.0-liter turbomotor (M 260) die 306 pk en 400 Nm ontwikkelt. Het sprintje naar de honderd is in 4,8 seconden geklaard, de top is elektronisch begrensd op 250 km/u. Het vermogen wordt via een AMG Speedshift DCT7 naar de vier wielen gestuurd. AMG monteert uiteraard een setje sportveren, voor een optimale wegligging. Een AMG-uitlaatsysteem met kleppen kan uiteraard niet ontbreken.

Uiterlijke kenmerken zijn natuurlijk de grille met dubbele lamel, de AMG Line-voorskirt met flics aan de luchtinlaten, de frontsplitter en sierelementen in zilverchroom. 

In het zijaanzicht springen de aerodynamisch geoptimaliseerde 18 inch (optioneel 19 inch) dubbelspaaks lichtmetalen velgen en de dorpelverbreders van de AMG Line in het oog. Verder vallen ook de spoilerrand op het kofferdeksel en de twee ronde uitlaatsierstukken aan weerszijden op.

Voor nog meer rijplezier zorgen de rijprogramma’s, waarmee het karakter van de viercilindermotor nadrukkelijker op de persoonlijke voorkeuren kan worden aangepast. Het interieur is naar een hoger plan gebracht - met het gekende digitaal combi-instrument - met kenmerkende AMG-displays en een nieuwe generatie AMG stuurwielen. Zitten doe je natuurlijk op perfect steunende AMG-zetels.

Voor de nieuwe CLA AMG 35 4MATIC is als optie ook AMG TRACK PACE leverbaar. De virtuele raceingenieur maakt deel uit van het MBUX multimediasysteem en legt bij het rijden op het circuit permanent meer dan tachtig voertuigspecifieke gegevens, zoals bijvoorbeeld snelheid en acceleratie vast. Daarbij komen de weergave van ronde- en sectortijden en de respectievelijke afwijking van de referentietijd. Omdat bepaalde elementen van de weergave in rood of groen oplichten, kan de bestuurder vanuit een ooghoek zonder het aflezen van cijfers herkennen of hij op het moment sneller of langzamer dan de beste tijd is. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy