woensdag, 27 maart 2019

De Belgische wegen: Bron van frustratie of rauwe schoonheid?

De Belgische wegen: Bron van frustratie of rauwe schoonheid? © Mitsubishi Motors
Soms moet je de dingen anders bekijken om ze te weten waarderen. Zoals de beklagenswaardige staat van onze Belgische wegen. Bron van frustratie of rauwe schoonheid? Het is maar hoe je het bekijkt. Mitsubishi Motors brengt samen met een reeks (top)fotografen de relatieve schoonheid van de Belgische wegen in beeld in het exclusieve fotoboek ‘The Book of #BelgianRoads’.


Het is slecht gesteld met de Belgische wegen. Een reputatie die verder dan de landgrenzen reikt. Zelfs de wegen in landen als Namibië en Rwanda verkeren in betere staat. Dat bleek een jaar geleden nog uit een rapport van het 'World Economic Forum'. Waar ons wegdek voor sommigen een bron van ergernis is, is ze voor anderen een voorbeeld van rauwe schoonheid. Mitsubishi Motors brengt een ode aan onze straten en lanen en bundelt in ‘The Book of #BelgianRoads’ een selectie van 57 foto’s die de eigenheid van de Belgische wegen in beeld brengen. 57 verschillende blikken met allemaal met hetzelfde doel: schoonheid in imperfectie zoeken.

Naast werk van topfotografen zoals Noortje Palmers, Jimmy Kets, Bieke Depoorter en Mathieu Litt en beelden van een aantal fotograaf-influencers, toont het boek 45 foto’s van hobbyfotografen. Uit 730 inzendingen selecteerden juryleden Carl De Keyzer en Ingrid Deuss – tevens curator van het project - 45 beelden die het best onze Belgische wegen wisten te capteren. Jan Vanhulle mocht zich de gelukkige winnaar noemen. 

Een patchwork van kasseien, gras dat welig tiert tussen de spleten van een stuk wegdek of een strakke overgang tussen twee types asfalt. Vanachter het stuur van de juiste wagen overwin je de grilligheid van de Belgische wegen. De SUV’s van Mitsubishi Motors temmen zonder enig probleem elke put, scheur of verzakking.  Ze kunnen tegen een stootje en zien de oneffen Belgische wegen als een heerlijk speelterrein.
NJSKJ

Praktisch:

‘The Book of #BelgianRoads’ is gedrukt op 300 exemplaren en vanaf 1 april verkrijgbaar voor 24,95 euro bij Copyright (Antwerpen, Gent), Passa Porta Bookshop (Brussel) en erkende Mitsubishi verdelers. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy