vrijdag, 22 februari 2019

Dit is de Cupra Formenter

Dit is de Cupra Formenter © CUPRA
Binnen twee weken rijdt Cupra zijn eerste eigen creatie voor op het Autosalon van Genève. De Cupra Formentor is een sportieve SUV met een plug-in hybride aandrijflijn. De Formentor is het eerste eigen liefdeskind van Cupra sinds het op eigen benen staat.cupra formentor a unique concept car for a special brand 11 hq 134943
Het studiemodel valt op door zijn spannende design en onderscheidt zich met een interieur dat bestuurder en passagiers als een cocon omsluit. De krachtige plug-in hybride verenigt de voordelen van een sportwagen met die van een SUV. Een formule voor succes, in een tijd waarin het cross-over segment enorm groeit.

De Cupra Formentor ligt laag bij de grond om zijn sportiviteit te benadrukken. Die sportiviteit komt ook tot uiting in de lange motorkap en de brede schouderpartij. 

cupra formentor a unique concept car for a special brand 12 hq 824803
Bij een expressief uiterlijk hoort natuurlijk een bijzonder innerlijk. En op dat gebied stelt de CUPRA zeker niet teleur. Het dashboard van de Formentor lijkt te zweven en loopt als een horizontale lijn van deur naar deur. Het premiumkarakter wordt benadrukt door met leer en koolstofvezel beklede kuipstoelen en interieuraccenten in hoogglans zwart en donkerchroom. Een digitale cockpit geeft de bestuurder toegang tot alle benodigde informatie. 

Voor de aandrijving van de Cupra Formentor zorgt een benzine plug-in hybride aandrijflijn met 245 pk. Dat hoge vermogen en het directe koppel van de elektromotor stellen de auto in staat tot prestaties die het verwachtingsniveau van iedere bestuurder te boven gaan. En hoewel de Cupra Formentor is ontworpen voor maximale prestaties, beperkt zijn stekkerhybridetechniek het brandstofverbruik en de CO2-emissies. De Formentor is uitgerust met een relatief grote batterij, waardoor hij tot maximaal 50 kilometer ver kan komen op elektrische kracht alleen (WLTP).

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy