woensdag, 06 februari 2019

Razendsnel: nieuwe Audi TT RS doet het met 400 pk

Razendsnel: nieuwe Audi TT RS doet het met 400 pk © Audi AG
Audi Sport heeft zijn TT-topmodel gereed: met een nog agressiever uiterlijk toont de nieuwe TT RS zijn ware potentieel. De 2.5 TFSI levert 400 pk in combinatie met de onmiskenbare vijfcilindersound.

 

A191507 medium
De nieuwe Audi TT RS oogt, met zijn nieuwe front en opvallende achterzijde, sportiever dan ooit. De luchtinlaten op de hoeken zijn opnieuw groter van stuk en verschaffen de TT RS een breed voorkomen. De sportief vormgegeven en doorlopende voorspoiler geeft de lage voorzijde een op de autosport geïnspireerd uiterlijk mee. De nieuw ontworpen dorpels zijn voorzien van een glanzend zwarte inleg. Tenslotte zijn de spiegelkappen te verkrijgen in carrosseriekleur, aluminiumlook, hoogglans zwart en koolstofvezel.

Verbeterde aerodynamica

Aan de achterzijde valt de vaste achterspoiler met vleugeltjes aan weerszijden op die deel uitmaken van het aerodynamische concept. Ze zorgen zowel voor betere prestaties als een verbeterde efficiency. De kenmerkende RS-achterzijde krijgt verder gestalte door de verticale designelementen aan weerszijden boven de diffusor en twee grote ovale uitlaatpijpen.

Veelgeprezen: 2.5 TFSI vijfcilinder

De Audi TT RS biedt uitstekende prestaties dankzij zijn 2.5 TFSI vijfcilinder met 400 pk, 480 Nm koppel en quattro-vierwielaandrijving. De Coupé sprint in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u of optioneel op 280 km/u. De prestaties gaan vergezeld van de onmiskenbare sound van de Audi-vijfcilinder. De vijfcilindermotor is gekoppeld aan de zeventraps S tronic automatische transmissie met dubbele koppeling, terwijl de permanente quattro-vierwielaandrijving het vermogen verdeelt via een meerplaatskoppeling. De wielafhankelijke koppelregeling maakt de bediening nog flexibeler en veiliger.

Audi drive select dynamic handling systeem

Met het Audi drive select dynamic handling systeem kan de bestuurder de quattro-vierwielaandrijving en andere componenten - zoals de besturing, S tronic-automaat, motorkarakteristiek en uitlaatkleppen - instellen op de gewenste rijdynamiek. De vier beschikbare modi hiervoor zijn Comfort, Auto, Dynamic en Individual.

Het lage gewicht van 1.450 kg (TT RS Coupé zonder bestuurder) en de sportieve ophanging vormen het fundament van zijn uitstekende handling. De progressieve besturing is specifiek aangepast op de TT RS en zorgt voor een nauw contact met de weg. Het RS-sportonderstel en Audi magnetic ride adaptieve dempercontrole zijn optioneel verkrijgbaar. De bediening hiervan is eveneens geïntegreerd in Audi drive select.

Bestuurder centraal

De bediening en displays zijn volledig gericht op de bestuurder. De RS-sportstoelen zijn standaard voorzien van een ruitpatroon in Alcantara en optioneel van honingraatmotief in Nappa-leer. Verder zijn RS-logo’s aangebracht op de stoelen, het stuurwiel, de instaplijsten en bedieningsknoppen. Het 12,3 inch grote interieurdisplay toont specifiek RS-informatie op gebied van bandenspanning, koppel en g-krachten. Bij handmatig schakelen geeft een indicator aan, zodra het maximale toerental is bereikt, wanneer op te schakelen. Het RS-sportstuur is - naast leer en schakelpaddels – voorzien van een startknop en de bediening van Audi drive select.

De nieuwe TT RS kan worden besteld vanaf eind februari 2019. De Coupé en Roadster staan vanaf de lente van 2019 bij de concessiehouder. De prijs van de Coupé start vanaf € 71.470, die van de Roadster bij € 73.770.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy