maandag, 04 februari 2019

Suzuki Jimny Challenge

Bouw een leuke auto om tot even leuk en origineel project mét maatschappelijke meerwaarde: dat was de uitdaging van Job on Wheels by FEBIAC en Suzuki Belgium die alle Vlaamse scholen in autotechnieken eind vorig jaar in de bus kregen.

qovh57801


Die leuke auto’s, dat waren vier Suzuki Jimny’s die door Suzuki Belgium ter beschikking werden gesteld. Coole en stoere terreinwagentjes die duidelijk heel erg inspirerend hebben gewerkt. Niet minder dan negen scholen dienden met veel enthousiasme een project in.

Stuk voor stuk getuigden deze projecten van creativiteit, technisch vernuft en vooral van heel veel zin om met een team van leerkrachten en leerlingen een unieke wagen te bouwen die ingezet zal worden in een maatschappelijk relevant project.

De ingediende projectdossiers waren heel divers: van de ombouw van de Jimny tot een mobiele keuken of een mobiele bibliotheek, over het creëren van een mobiele Wifi-hotspot met zonnestroom, tot het omtoveren van de auto tot mobiel klaslokaal… De verbeeldingskracht en het sociaal engagement sprak uit elk van de ingediende dossiers.

Een jury van vaklui in marketing en communicatie, onderwijs en natuurlijk ook automobieltechniek, keek naar de kwaliteit van het ingediende dossier, de relevantie en maatschappelijke behoefte van het project, de creativiteit en originaliteit, de technische uitdaging en de aansluiting bij de opleiding autotechnieken.

Uit de negen kandidaten koos zij voor deze vier projecten:

  • Campus Het Spoor in Mol bouwt de Suzuki Jimny om tot snelle assistentie brandweerwagen voor luchtkadetten van Weelde. Leerkracht Jelle Verbeeck omschreef de motivatie van Campus Het Spoor als volgt: Wij zijn een jong en dynamisch leerkrachtenteam mét ervaring in de 4x4-wereld. En wij willen onze leerlingen de kans geven om via dit unieke en uitdagende project te groeien. Vanzelfsprekend vinden wij ook de meerwaarde voor de luchtkadetten heel relevant en belangrijk.
  • Het Scheppersinstituut in Wetteren creëert een rijsimulator om te sensibiliseren rond alcoholgebruik en rijden. Projectcoördinator Christophe Van Bellinghen omschrijft het concept op rijm: Door de “Jim-nie-drinken” gaan de mensen niet meer in hun glas verdrinken. Een glaasje of twee. De Jimny doet niet mee.
  • Don Bosco uit Hoboken maakt van de Suzuki Jimny een heus amfibievoertuig dat ingezet kan worden in overstromingsgebied. Volgens Jan Campaert is de hele school al opgewonden bij het bijzonder complexe en uitdagende project betrokken. De dynamiek en de trots om dit te mogen verwezenlijken strekt dus veel verder dan enkel de afdeling Autotechnieken.
  • En KTA MoBi uit Gent bezorgt ernstig zieke kinderen een fijne rit naar het hospitaal in een Jimny omgebouwd tot Safari-taxi. Projectleider Andy Couvin: De safari ambulance is een uitdaging voor de leerlingen van 6 en 7 Technisch autotechnieken van het KTA Mobi zowel op technisch vlak als sociaal vlak. De leerlingen kijken er al naar uit dat de safari ambulance wordt ingezet als ziekenvervoer voor PID-patiënten van Bubble ID.
De vier auto’s werden net voor kerst afgeleverd bij de winnende scholen. Samen met een leuk budget - geschonken door Job on Wheels - om de ombouw te bekostigen. Daar zijn leerkrachten en leerlingen inmiddels met veel enthousiasme aan het bouwen geslagen. Eind mei moeten de projecten immers al klaar zijn. Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte van de voortgang.

En omdat we zoveel enthousiasme natuurlijk willen belonen, hebben Job on Wheels en Suzuki nog een schitterend extraatje. Vooraleer de omgebouwde Jimny’s vanaf volgend schooljaar worden ingezet in de bedoelde maatschappelijke projecten, nemen wij de vier winnende teams mee naar de Scotland Rally. Mét hun eigen gebouwde auto natuurlijk!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy