vrijdag, 16 januari 2015

BMW 1 Reeks in een nieuwe verpakking

Een sterk gewijzigde voor- en achterkant, een verfijnde en premium sfeer in het interieur en ongekende vermogensreserves onder de kap: dat zijn de hoofdkenmerken van de nog expressievere, sportievere en aerodynamischere nieuwe BMW 1 Reeks.

De voorbije tien jaar werden wereldwijd bijna twee miljoen exemplaren van de BMW 1 Reeks aan de man gebracht en deze jongste editie zal de lat inzake rijplezier nog hoger leggen in het segment van de compacte premiumwagens.

De looks

Het nieuwe ontwerp van het radiatorrooster met BMW nieren en de grotere luchtinlaat helpen het dynamische potentieel te benadrukken in de bekende BMW stijl. Ook de koplampen met gevoelig vlakkere geometrie dragen daartoe bij. Ze beschikken standaard over LED-dagrijlichten en kunnen als optie zelfs als full-LED’s worden geleverd. De achterlichten werden eveneens ingrijpend herwerkt. Ze hebben voortaan de typische 'L'- vorm van BMW modellen en maken gebruik van LED-technologie. 

Nieuwe motorgeneratie, nieuwe normen inzake efficiëntie. 

Met het ingrijpend vernieuwde motorgamma en de uitgebreide BMW EfficientDynamics-technologie legt de nieuwe BMW 1 Reeks de lat in zijn klasse opnieuw een stuk hoger door het verbruik en de emissies nog verder terug te dringen. Kopers van de BMW 1 Reeks kunnen voortaan kiezen uit diverse drie- en viercilinder motoren uit de nieuwe motorfamilie van de BMW Group. De nieuwe zuinigheidsreferentie in het gamma is de BMW 116d EfficientDynamics Edition met 116 pk, goed voor een gemiddeld verbruik van 3,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 89 g/km. 

De standaard manuele versnellingsbak kan als optie worden vervangen door een 8-versnellingsbak Steptronic (standaard op de BMW 125d, BMW 120d xDrive en BMW M135i xDrive). De nieuwste versie van deze automaat ondersteunt de transmissiesturing met navigatiegegevens. 

Dankzij het 5 kW hogere vermogen (240 kW/326 pk) van zijn zescilinder-in-lijn kan de nieuwe BMW M135i (gemiddeld brandstofverbruik: 8,0 l/100 km; CO2- emissies over de gemengde cyclus: 188 g/km) zijn positie als prestatiegericht elitemodel in het competitieve segment van de BMW 1 Reeks. Net als de BMW 120d en BMW 118d kan de BMW M Performance wagen ook worden uitgerust met de intelligente vierwielaandrijving xDrive, die niet alleen de tractie en rechtuitstabiliteit ten goede komt maar ook de dynamiek van de wagen verbetert. De nieuwe BMW M135i xDrive (gemiddeld brandstofverbruik: 7,8 l/100 km; CO2-emissies over de gemengde cyclus: 182 g/km) sprint in nauwelijks 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. 

Nieuwe rijhulpsystemen en diensten van BMW ConnectedDrive. 

Het gamma optionele rijhulpsystemen van BMW ConnectedDrive die leverbaar zijn op de BMW 1 Reeks omvat nu ook de Active Cruise Control met radartechnologie en Stop&Go functie. Park Assist van de jongste generatie maakt het voortaan mogelijk om parallel met de weg te parkeren in krappe parkeerplaatsen die aan een of twee kanten zijn begrensd en om haaks op de weg te parkeren. Voorzieningen zoals de Driving Assistant met camera, de achteruitrijcamera en de Speed Limit Info met No Passing Info zijn eveneens verkrijgbaar. 

De nieuwe 1 Reeks zal vanaf de lente in de showroom staan, prijzen worden later bekend gemaakt.


Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy