maandag, 14 januari 2019

Lexus presenteert de vernieuwde RC F

Lexus presenteert de vernieuwde RC F © Lexus
De sportcoupé van Lexus is ingrijpend vernieuwd. Lexus heeft niet alleen de aerodynamica verbeterd, maar ook het gewicht verlaagd, de wielophanging opgewaardeerd en de styling verfraaid. Daarmee biedt de nieuwe Lexus RC F nog betere prestaties en nog meer verfijning.


Een van de eerste doelen van de ingenieurs van Lexus was gewichtsreductie zonder de verfijning en duurzaamheid aan te tasten. Aan de achterzijde vervangen holle aandrijfassen de massieve exemplaren van voorheen. Aan de voorzijde zorgen het kleinere inlaatspruitstuk en de eveneens kleinere compressor van de airco voor minder gewicht op de voortrein. Aluminium bevestigingen voor de spoorstangen en de wielophanging verlagen het gewicht zonder stijfheid en stabiliteit aan te tasten. 

Verder is de RC F voorzien van stijvere bussen in de wielophanging en in de bevestiging van het stuurhuis. Stijvere motorsteunen zorgen voor een betere vermogensoverdracht van de atmosferische 5,0-liter V8-motor – een van de laatste van dergelijke motoren die in een luxueuze sportcoupé leverbaar zijn. Het vermogen bedraagt 457 pk. Dankzij de launch control sprint de RCF naar de honderd in 4,5 seconden.

Lexus heeft ook de styling van de RC F subtiel maar ingrijpend vernieuwd. De familietrekjes zijn versterkt en het agressieve uiterlijk is verfijnd. De koplampunits zijn voorzien van verticaal geplaatste LED-lampen en dagrijverlichting. De grille is nu voorzien van een opening aan de onderzijde, die zich over de gehele breedte van de grille uitstrekt, zodat het front lager lijkt. Nieuwe achterlichten accentueren de nieuw vormgegeven achterbumper, die de RC F een scherper aanzien geeft.

Het speciale Gran Touring Pack is veel meer dan zomaar een optiepakket. De onderdelen zijn zorgvuldig ontwikkeld en op elkaar afgestemd om de prestaties op een nog hoger niveau te brengen. Lexus heeft het Gran Touring Pack ontwikkeld in samenwerking met de Lexus racing teams in de Super GT- en IMSA-klassen, zodat het pakket zorgt voor exceptionele prestaties die onder alle omstandigheden bereikbaar zijn voor liefhebbers van elk niveau.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy