donderdag, 06 december 2018

Tesla Model 3 heeft een prijs

Tesla Model 3 heeft een prijs © Tesla
Tesla heeft de Belgische prijs van de Model 3 bekendgemaakt. Heel Amerika rijdt inmiddels al rond in Tesla's kleinste nakomeling, en wij Belgen maar wachten op de Amerikaanse instapper met stekker, maar nu is het zover. 


Het heeft inderdaad héél lang geduurd, en door de spanningen leek het er soms op dat hij helemaal niet ging komen. Maar nu is hij er (bijna). 

Nadat de VS eerst aan de beurt mocht, zijn andere landen nu aan de beurt. Net als in de Verenigde Staten kun je eerst alleen kiezen uit de Model 3 Long Range Dual Motor All Wheel Drive en de Performance Model 3. De Longe Range staat in de cataloog vanaf € 58.800 en de Perfomance moet minstens € 69.700 kosten. Leveringen starten in het voorjaar van 2019.

Elke Model 3 wordt geleverd met actieve standaard veiligheidsfuncties, inclusief automatisch noodremmen, Forward Collision Warning en Side Collision Warning. Model 3 wordt standaard geleverd met Autopilot-hardware. Met de Enhanced Autopilot-optie, die € 5.300 kost, zal Model 3 de snelheid aanpassen aan de verkeersomstandigheden, binnen een rijstrook blijven, zelf parkeren in een parkeerplaats en kunnen worden opgeroepen in en uit een krappe ruimte.

Model 3 blijft, net als bij andere Tesla's, updates ontvangen die nieuwe functies toevoegen en de functionaliteit in de loop van de tijd verbeteren. Premium connectiviteit is standaard inbegrepen voor een jaar en bevat satellietkaarten met live verkeersvisualisatie, Spotify en draadloze updates via Wi-Fi en mobiel.

Model 3 wordt geleverd met het zwarte of witte premium interieurpakket. Dit omvat premium verwarmde stoelen met 12-weg, elektrisch verstelbare voorstoelen en middenconsole met overdekte opbergruimte, 4 USB-poorten voor alle apparaten en docking voor twee smartphones. Het premium audiosysteem omvat 14 surround-luidsprekers. Model 3 wordt ook geleverd met automatisch dimbare, elektrisch inklapbare, verwarmde zijspiegels.

De Tesla Model 3 Long Range heeft een batterijpakket van 75 kWh en een elektromotor op elke as. In deze configuratie sprint je volledig geruisloos in 4,7 seconden naar de honderd en een top van 233 km/u is mogelijk. Volgens de nieuwe WLTP-metingen geraak je maximaal 544 km ver. Kies je voor de Performance-versie trek je bliksemsnel in 3,5 seconden naar de honderd. Deze versie beschikt ook over de Long Range batterij, maar dan goed voor 530 km WLTP-rijbereik. De Model 3 Performance heeft rode remklauwen en de exclusieve functie Track Mode.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy