zaterdag, 01 december 2018

Nieuwe Kia Soul EV komt in 2019

Nieuwe Kia Soul EV komt in 2019 © KIA MOTORS
Kia laat de nieuwe Soul EV zien. Een volledig nieuwe generatie van de meermaals bekroonde emissievrije compacte cross-over van Kia. Het nieuwe model toont zich even spitsvondig, enthousiast en leuk als zijn voorganger en dankzij zijn volledig elektrische aandrijving moeten kopers van de Soul nooit meer naar het pompstation.


De Soul EV stond altijd al garant voor een comfortabel en geraffineerd rijgedrag dankzij zijn stille werking en schijnbaar moeiteloze trekkracht. Met een vermogen van 204 pk en een koppel van 395 (in plaats van 285) Nm accelereert het nieuwe model nu nog sneller. Ook het rijgedrag en de dynamische eigenschappen werden sterk verbeterd dankzij de nieuwe, volledig onafhankelijke achterwielophanging. De nieuwe Soul EV geeft zijn bestuurder bovendien een hele reeks van instrumenten om hun rijervaring en batterijgebruik te optimaliseren met vier rijmodi – Eco, Comfort, Sport en Eco+ – die de vermogensontplooiing naar de aandrijfmotor automatisch regelen. Die rijmodi controleren ook het niveau van energierecuperatie tijdens het remmen en de instellingen van de airconditioning en verwarming. Bestuurders kunnen tot slot snelheidsbeperkingen instellen om de efficiëntie in verschillende rijomstandigheden te maximaliseren.

De nieuwe Soul onderscheidt zich – zowel in zijn benzineversies als in de elektrische modellen – door een gloednieuw koetswerkdesign dat trouw blijft aan de kubusvormige look van zijn voorganger, die wereldwijd op heel wat aantrek kon rekenen. De nieuwe Soul EV staat op hetzelfde platform, maar kreeg een unieke stijl, die hem een heel eigen flair geeft.

Zo heeft hij recht op hertekende voor- en achterbumpers voor een vloeiendere en meer gestroomlijnde look. Ook werd de grille van de klassiek aangedreven Soul vervangen door een volle klep, waarachter aan bestuurderszijde het laadstopcontact schuilt. De unieke led-koplampen van de Soul EV werden op opvallende wijze geïntegreerd in de bovenste ‘wenkbrauw’, die zich uitstrekt over de volledige breedte van de neus, voor een bredere, stabielere look. Het gezicht van de EV wordt afgewerkt met unieke mistkoplampen, terwijl de emissievrije Soul ook zijn eigen 17" lichtmetalen velgen met vijf spaken krijgt, die niet verkrijgbaar zijn op andere Soul-modellen. 

Qua interieurtechnologie heeft hij onder meer de hoogtechnologische elektronische draaiknop ter vervanging van de versnellingspook. Het infotainmentsysteem is opgebouwd rond een 10,25"-aanraakscherm in kleur, waarop ook beelden van de parkeercamera en richtlijnen worden weergegeven. Het infotainmentpakket wordt ondersteund door Apple CarPlay en Android Auto en omvat een draadloze Bluetooth-verbinding met spraakherkenning. Het geheel is gekoppeld aan een audiosysteem met zes luidsprekers, een USB-ingang en audiobedieningselementen aan het stuur. 

Gebouwd in Korea en vanaf 2019 verkrijgbaar in Europa

De nieuwe Soul EV, die van de band rolt in de fabriek van Gwangju (Korea), wordt in de eerste helft van 2019 gelanceerd in de Verenigde Staten en Europa. Andere markten volgen later. Prijzen zullen dichter bij de lanceringsdatum worden aangekondigd.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy