zaterdag, 01 december 2018

Deze SEAT weegt 15 ton!

Deze SEAT weegt 15 ton! © SEAT
De kunstenaar Alexandre Farto, beter bekend als Vhils, wilde altijd al een keer het ontwerp van een auto omzetten in een kunstwerk. En dus maakte deze Portugese straatartiest een sculptuur van de SEAT Arona van vijftien ton puur cement. Het ontwerp- en productieproces van dit unieke kunstwerk dat ‘Tanglible’ heet, nam een jaar in beslag.


Het kostte Vhils drie maanden om de eerste mal in 3D te ontwerpen. Net als een autodesigner startte deze internationaal erkende kunstenaar zijn project met behulp van een potlood en papier waarna hij de haalbaarheid van zijn schetsen vervolgens met behulp van virtuele technologie testte.

Volgens Vhils was het een uitdaging om met cement te werken, omdat het zeer moeilijk is om dit materiaal te vormen. De Portugees gebruikte in totaal vijftien ton cement, glasvezel en siliconen. Maar allereerst maakte hij een stalen constructie voor de mal. De wielen waren een constructie op zich en wegen elk honderd kilo. De kunstenaar tracht in zijn sculptuur weer te geven dat de SEAT Arona met zijn compacte afmetingen, moderne uitstraling en hoogwaardige techniek helemaal op zijn plaats is in de stad. De voorkant van het 3D kunstwerk draagt daarom aspecten van de SUV van SEAT Arona in zich terwijl op de achterkant gebouwen zijn weergegeven.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy