vrijdag, 02 november 2018

BMW 8-Reeks Cabrio: Mooi, Mooier, Mooist

Geschreven door  Stijn Blanckaert
BMW 8-Reeks Cabrio: Mooi, Mooier, Mooist © BMW
Dat er na de coupé al snel een cabrioversie van BMW’s nieuwe 8-Reeks zou volgen was geen verrassing, dat die ook oogverblindend mooi zou zijn was dat evenmin. Op het autosalon van Los Angeles stellen de Beiers hun meest luxueuze cabrio voor.


181102 The new BMW 8 Series Convertible 29

Omdat harde wegklapdaken compleet “out” zijn en de auto bovendien met een buitenproportioneel zware achterzijde opzadelen, en omdat de huidige generatie cabrioletkappen zo goed geïsoleerd is, is er geen reden meer om niet voor zo’n elegante stoffen kap te kiezen. Het gaat natuurlijk om een volautomatisch exemplaar dat standaard in het zwart is uitgevoerd maar ook in Anthracite Silver kan besteld worden. Openen en sluiten kan in vijftien seconden bij snelheden tot 50 km/h. Eenmaal geopend verdwijnt de kap onder een luxueus afgewerkte afdekking met opmerkelijke uitstulpingen achter de achterste hoofdsteunen. Om turbulenties voor de voorste inzittenden te voorkomen is een winddeflector die boven de achterste zitplaatsen wordt gemonteerd standaard, en als optie is ook nekverwarming verkrijgbaar, kunnen de stoelen geklimatiseerd worden en is ook stuurwielverwarming mogelijk.

181102 The new BMW 8 Series Convertible 34

De nieuwe designtaal van BMW resulteert hier –net als bij de coupé- niet in de gigantische nieren die de X7 kenmerken en nogal wat gewenning vragen, maar in bredere, slankere exemplaren die geflankeerd worden door de smalste koplampen ooit op een BMW. Die zijn standaard uitgerust met adaptieve leds, en als optie met BMW’s Laserlight-technologie.

181102 The new BMW 8 Series Convertible 41

De lijnen van de coupé werden natuurlijk overgenomen, en combineren sportiviteit en een gespierde look met een opmerkelijke elegantie, terwijl hij zich met de kap open ontpopt tot wat ongetwijfeld de mooiste vierzitscabrio op de markt is. Een grote bovendien, want met 4,84 meter lengte en 1,90 meter breedte is dit een stevige jongen die met zijn wielbasis van 2,82 meter ook plaats moet bieden aan twee inzittenden achterin. De achterbankleuning is in twee gelijke delen neerklapbaar en maakt dan een vrij grote doorlaadopening naar de koffer vrij. Die koffer is – met de kap gesloten – 350 liter groot. Het interieur en de stoelen zijn altijd met leder bekleed en een elektrische bediening van de sportstoelen, een head-updisplay en een Harman Kardon-soundsysteem behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Op de M850i xDrive worden bovendien multifunctiestoelen geleverd die bekleed zijn met het nog luxueuzere Merino-leder.

181102 The new BMW 8 Series Convertible 40

Aangezien de coupé en de cabrio tegelijk ontwikkeld werden, waren slechts weinig specifieke ingrepen nodig om de cabrio voldoende stijf te maken. Voor de veiligheid kreeg de dakloze 8-Reeks ook een “rollover protection system” dat met twee onzichtbaar achter de hoofdsteunen weggewerkte aluminiumstangen die bij een koprol in een fractie van een seconde uitklappen voor extra bescherming van de inzittenden zorgt.

181102 The new BMW 8 Series Convertible 35

Bij de lancering in maart zal hij verkrijgbaar zijn met twee motoren. De eerste is een drie liter grote diesel die in de 840d xDrive Convertible 320 pk en 680 Nm uit zijn zes cilinders puurt (0-100 km/h in 5,2 seconden), de tweede is de uiterst krachtige M850i xDrive Convertible met de achtcilinder van 4,4 liter met niet minder dan 530 pk en 750 Nm die door zijn M-sportuitlaat met gestuurde kleppen voor een fantastische geluidsbeleving garant staat en vanuit stilstand in amper 3,9 seconden de 100 km/h haalt. De perfecte Steptronic-achttrapsautomaat die we uit zowat alle andere BMW’s kennen zorgt ook hier voor de overbrenging van het vermogen van de motor naar de vier wielen, waarbij de nadruk op de achterste twee ligt voor een sportievere rijervaring. 

Op de M850i xDrive voorziet het merk ook een M Sport differentieel voor een feilloze tractie bij het accelereren na een bocht. De Adaptieve M-ophanging is voorzien van elektronisch gestuurde dempers en moet comfort en sportiviteit combineren. Ook Integral Active Steering behoort trouwens tot de standaarduitrusting. Het verkleint de draaicirkel bij manoeuvres en optimaliseert het stuurgedrag bij hoge snelheden.

Na zijn wereldpremière in Los Angeles zal de 8-Reeks cabrio in januari te zien zijn op het Autosalon in Brussel, en vanaf maart 2019 bij de concessiehouders.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy