maandag, 12 januari 2015

Het beest van Ford

Ford heeft op het Autosalon van Detroit de nieuwe Ford GT onthuld. Deze GT Sportscar pitst meer dan 600 pk uit zijn V6 EcoBoost. Spijtig voor de echte V8 liefhebber, deze moet tevreden zijn met slechts een V6.

Ford is het uiterlijk van de oorspronkelijk GT40 uiterst trouw gebleven. De achterzijde is echter een ander verhaal.  Het model is voor een deel opengewerkt om de warmte van de 3,5 liter V6-middenmotor af te voeren. Volgens Ford produceert de krachtbron met twee turbo’s meer dan 600 pk. Al dat vermogen wordt via de achterwielen op het asfalt overgebracht. Ford koppelt de motor aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling. De supercar is opgebouwd uit exclusieve materialen als koolstofvezel en aluminium om het gewicht te drukken. In feite heeft de auto een carbon monocoque, waaraan aluminium subframes zijn gehangen. 

Volgend jaar gaat de GT in productie. Een perfect jaar, want in dat jaar viert de sportwagen dat het 50 jaar geleden is dat de GT40 tijdens de 24 Uren van Le Mans in 1966 de eerste, tweede en derde positie in beslag nam.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy