donderdag, 30 augustus 2018

Lexus trekt de RC 300h strakker

Lexus trekt de RC 300h strakker © Lexus
Op de autosalon van Parijs stelt Lexus de vernieuwde RC 300h voor. Zowel het exterieur als het interieur van deze hybride sportcoupé is aangepast. Bovendien zijn de rijeigenschappen van de RC 300h – die ontwikkeld is op ’s werelds meest uitdagende circuit, de Duitse Nürburgring – nóg scherper. De nieuwe Lexus RC 300h is vanaf het einde van dit jaar leverbaar.De RC 300h kwam in 2014 op de markt. De nu gepresenteerde RC 300h brengt de sterke punten van de sportcoupé op een nog hoger niveau. Het design is aangescherpt evenals de rijeigenschappen. Grote inspiratiebron hierbij was de grotere, luxueuze coupé Lexus LC.

07 Lexus RC
Lexus verbeterde de aerodynamica en ophanging van de RC 300h. Ook paste Lexus de besturing en de motorrespons van de Lexus Hybrid Drive-aandrijflijn aan. Die bestaat uit een efficiënte 2,5-liter viercilinder benzinemotor met een krachtige elektromotor met een systeemvermogen van 223 pk. Het resultaat is een scherper en meer betrokken rijgedrag dat doet denken aan dat van de LC. Bovendien ligt de RC 300h stabieler op de weg, ongeacht de rijcondities. Hierdoor geeft het weggedrag meer vertrouwen en is de RC 300h een ideale Gran Turismo (GT), of de bestuurder nu op de snelweg rijdt of bochtige bergweggetjes bedwingt. 

02 Lexus RC


Het interieur van de Lexus RC 300h straalt nog meer kwaliteit uit dankzij de geborstelde oppervlakte van het dashboard waarin de bediening van de verwarming en audio is ondergebracht. De kniebeschermers aan de zijkanten van de middenconsole zijn groter dan voorheen en bovendien hoger gemonteerd. De steun voor de handpalm van de bestuurder is eveneens opnieuw vormgegeven. De oppervlakte ervan is voorzien van stiksels die een bewijs zijn van het oog voor detail van de Lexus’ designers. Het nieuwe analoge klokje van het dashboard komt rechtstreeks uit de Lexus LC. 

De nieuwe Lexus RC 300h maakt zijn werelddebuut op de autosalon van Parijs die van 4 tot en met 14 oktober 2018 geopend is voor het grote publiek en is vanaf het einde van dit jaar leverbaar.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy