donderdag, 12 juli 2018

BMW M2 Performance Parts Concept in Goodwood

BMW M2 Performance Parts Concept in Goodwood © BMW
Na de Competition rijdt BMW de M2 Performance Parts Concept in Goodwood voor. Een lichtgewicht zeg maar, een voorbode van de CS.


BMW is enthousiast tekeer gegaan met het toepassen van uit koolstofvezel vervaardigde onderdelen, een ambacht die voor een gewichtsreductie van meer dan 60 kilo zorgt ten opzichte van een “normale” M2 Coupé.

De nieuwe koolstof motorkap levert 8 kg winst op, ook de zijpanelen zijn lichter (3 kg). Het dak is leverbaar in een doorzichtige finish, zodat je het koolstofvezel kunt zien zitten en is 6 kg lichter dan het normale exemplaar. Vooral gewichtsbesparing op het dak is belangrijk omdat het zwaartepunt van de auto erdoor omlaag gaat.

De nieuwe goudkleurige 19" wielen met Y-spaken hebben semi-slicks en wegen 6 kg minder. Uiteraard is de achterklep ook van koolstof (5 kg lichter). De diffuser van koolstof weegt een halve kilogram minder dan normaal.

Echt veel winst weet BMW te behalen in het interieur van de M2. De met alcantara beklede sportstoelen wegen 9 kg minder en de achterbank is vervangen door iets dat 13 kg lichter is. De grootste winst is echter een 14 kg lichtere accu. Om het geheel af te maken is het onderstel vervangen door het M Performance Sportonderstel dat 20 mm verlaagd kan worden.

De M Performance Parts Concept is vanaf vandaag te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy