donderdag, 05 juli 2018

Maak kennis met de nieuwe Suzuki Jimny

Maak kennis met de nieuwe Suzuki Jimny © Suzuki
Suzuki onthult de volledig nieuwe, vierde generatie Suzuki Jimny. De compacte terreinauto is standaard uitgerust met inschakelbare 4x4-aandrijving met lage gearing. Samen met het sterke ladderchassis maakt hem dat vaardig in het terrein.

Met de nieuwe Suzuki Jimny krijgt de huidige generatie na 20 jaar trouwe dienst een opvolger. Een generatie die trouw blijft aan het kenmerkende Jimny-DNA: rechtdoorzee, praktisch en klaar voor elk avontuur. Het volledig nieuwe, hoekige design sluit aan op het robuuste karakter van de Jimny en heeft geleid tot een praktische binnenruimte. De zwarte grille, bumpers en spatbordverbreders onderstrepen zijn stoere uitstraling. En zijn avontuurlijke karakter wordt nog eens benadrukt door het reservewiel achterop de carrosserie.

Ook het design van het dashboard is hoekig en stoer, inclusief het instrumentarium met twee grote klokken voor de snelheid en het toerental. Een centraal geplaatst touchscreen (geschikt voor Android Auto en Apple CarPlay) voor de bediening van onder meer audio en navigatie is beschikbaar. De Jimny wordt leverbaar met de keuze uit verschillende carrosseriekleuren waaronder 2-tone kleuren zoals 'Kinetic Yellow' met zwart dak.

Het kloppend hart van de nieuwe Jimny is een atmosferische 1,5-liter viercilinder die 102 pk en 130 Nm levert. De benzinemotor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak of een viertrapsautomaat. Prijzen en verdere specificaties volgen in het najaar van 2018.

De Suzuki Jimny kent een rijke historie. De eerste generatie werd in 1970 onthuld. Het was de eerste en enige compacte 4x4 in het kleinste segment van de markt. Zowel professionele 4x4-rijders als dagelijkse gebruikers liepen met de Jimny weg. In 1981 presenteerde Suzuki de tweede generatie, die met zijn vierkante design en ruimere interieur eveneens de harten van velen veroverde. De huidige generatie kwam in 1998 op de markt, met meer comfort, een langere wielbasis en een verfijnder weggedrag.

Suzuki verkocht tot en met maart 2018 wereldwijd 2,85 miljoen stuks van de Jimny. Daarmee is het een van de succesvolste Suzuki-modellen ooit. Bovendien is het een Suzuki met een heel eigen karakter. De nieuwe Jimny is hier geen uitzondering op.


Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy