dinsdag, 06 januari 2015

BMW Concept Iconic Lights

Laserlichttechnologie is momenteel alleen nog te krijgen op de BMW i8. In de toekomst komen daar nog veel meer modellen bij, waaronder M-types als de M4. In Las Vegas demonstreert BMW laserlichttechnologie op de M4 Concept Iconic Lights.

De laserlichtstralen van de in Cool White gespoten M4 Concept Iconic Lights rijken 600 meter ver en treden in werking vanaf 70 km/h als aanvulling op de aanwezige led-koplampen. Bovendien werkt de lichtinstallatie samen met een anti-verblindingssysteem zodat andere weggebruikers geen last hebben van de felle lichtstralen.

Navigatiesysteem

Maar het systeem kan nog meer. Zo zorgt Dynamic Light Spot er in de nacht voor dat mensen en dieren die zich tot 100 meter voor de auto bevinden worden verlicht. Zo heeft de bestuurder tijd genoeg om te anticiperen op de situatie. Het laserlichtsysteem werkt samen met het navigatiesysteem zodat bochten ruim van tevoren worden verlicht.

Groter lichtbereik

Laserlichttechnologie heeft naast een groter lichtbereik nog meer voordelen. Het licht is twee keer sterker in vergelijking met full led-verlichting. De lichtsterke is ongeveer gelijk aan daglicht. Ten opzichte van een conventionele autolamp is de lichtintensiteit tien keer sterker. Ander voordeel is dat laserlampen 30 procent zuiniger zijn dan LED-verlichting.

Organisch materiaal

De achterlichten van de BMW-studie zijn gemaakt van Organic Light en maken gebruik en organisch materiaal. De zogeheten OLED's (organic light-emitting diodes) dienen als achterlichten, maar ook als richtingaanwijzers. Volgens BMW moet het systeem binnen vijftien maanden op een nieuw model debuteren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy