vrijdag, 18 mei 2018

Vernieuwde Mazda CX-3 krijgt nieuwe dieselmotor

Vernieuwde Mazda CX-3 krijgt nieuwe dieselmotor © Mazda
Een nieuwe 1.8 SKYACTIV-D-dieselmotor maakt zijn opwachting in de Mazda CX-3 2018 en kan schermen met alertere reacties en lagere emissiecijfers. De 2.0 SKYACTIV-G-benzinemotor beschikt voortaan over de innovaties die eerder al werden voorgesteld in de gefacelifte CX-5, waaronder de baanbrekende zuigerkoppen en de injectoren met hoge dispersie. Deze technische verbeteringen garanderen een overschot aan koppel over het hele toerentalbereik en dragen bij tot de efficiëntie in het dagelijks verkeer. Beide motoren voldoen aan de strengere nieuwe Euro 6d-temp-emissienormen, inclusief de RDE-emissietests (Real-Drive Emission).Op designvlak onderscheidt het nieuwe model zich door een opgewaardeerd radiatorrooster, nieuwe led-achterlichtblokken, nieuwe lichtmetalen velgen en – als primeur voor de CX-3 2018 – de unieke Mazda-kleur Soul Red Crystal. De hertekende middenconsole met elektrische parkeerrem (EPB) en de centrale armsteun met meerdere opbergvakken verhogen het interieurcomfort.

De nieuwste ontwikkelingen in Mazda’s nieuwe SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE-platform tillen de rijprestaties van de nieuwe CX-3 naar een gevoelig hoger niveau. De verdere afstelling van het ophangingssysteem, de nieuw ontwikkelde banden en het urethaan met hogere dempingskracht in de voorzetels zorgen voor een comfortabeler rijgedrag en een nog meer meeslepende rijervaring.

Ook de veiligheid ging er merkbaar op vooruit in de Mazda CX-3 2018. Het is het eerste model met een opgewaardeerde versie van Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS), dat voetgangers voortaan beter detecteert in het donker. Samen met andere veiligheidsvoorzieningen, zoals de Mazda Radar Cruise Control (MRCC) met stop-startfunctie (op versies met automaat) en de automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, garandeert dit systeem in alle omstandigheden een hoger veiligheidsniveau.

De nieuwe Mazda CX-3 2018 wordt eind deze zomer in de Europese showrooms verwacht.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy