zaterdag, 03 januari 2015

Hyundai’s smartwatch

Hyundai presenteert volgende week op de Amerikaanse Consumer Electronics Show een smartwatchapplicatie waarmee het onder meer mogelijk is om op afstand een auto te starten.

Het programma werkt met Hyundai Blue Link, een geïntegreerd navigatiesysteem dat verbinding kan maken met smartphones om zo actuele verkeersinformatie op te halen. Voor dat systeem bestaat al een Androidversie voor smartphones en daar voegt Hyundai nu dus een variant voor smartwatches met Android Wear aan toe.

Eenmaal de horloge via bluetooth is gekoppeld met de smartphone, kan je verschillende functies op afstand bedienen. Zo kan je bijvoorbeeld de wagen starten, deuren openen en sluiten, lichten aan- en uitzetten en claxonneren. Hiervoor kan je de interface van de smartwatch-app of spraakbesturing gebruiken; onder andere de commando's 'start my car', 'lock my car' en 'find my car' behoren volgens Hyundai tot de mogelijkheden.

Hyundai demonstreert de techniek volgende week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Volgens de autofabrikant werkt de smartwatch-app in combinatie met eerste en volgende generatie Hyundai-wagens met Blue Link. Het gaat daarbij om modellen als de Sonata, Genesis en Azera.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy