woensdag, 07 maart 2018

Niches vullen: Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé

Niches vullen: Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé © Daimler
De nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé is de eerste sportwagen met 4 deuren uit Affalterbach en borduurt voort op de legendarische SLS en de AMG GT-modellen. Deze geheel door Mercedes-AMG ontwikkelde sportwagen koppelt een uniek design, een hoog comfortniveau en indrukwekkende sportwagentechnologie aan een atletische vierdeurs fastback-carrosserie. Zodoende biedt hij meer ruimte en meer gebruiksmogelijkheden. De systematische uitbreiding van de AMG GT-familie met de introductie van de 4-Door Coupé zorgt ervoor dat sportwagenliefhebbers nu ook kunnen kiezen voor een auto die ze dagelijks kunnen gebruiken, terwijl ze tegelijkertijd over de ongeëvenaarde performance van een Mercedes-AMG beschikken.


Langs- en dwarsdynamiek van het hoogste niveau en een opwindende vorm met klassieke proporties zorgen ervoor dat de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé veel gemeen heeft met zijn tweedeurs broer. Het expressieve design met de lage motorkap, de opvallende voorzijde en de gespierde lichaamstaal laten de sportieve genen van de 4-Door Coupé tot uiting komen, die als jongste model van de AMG-familie nieuwe normen creëert. Als eerste vierdeurs variant van het GT-model koppelt hij een hoog comfortniveau aan tal van individualiseringsmogelijkheden en de nieuwste sportwagentechnologie.

Het interieur van de eerste 4-Door Coupé kenmerkt zich door een elegante coolness, maar ook door hypermoderne features: innovatieve bedieningspanelen kunnen intuïtief worden bediend en naar eigen inzicht worden geconfigureerd. De mix van hoge individualisering en sportwagentechnologie, die inspeelt op de wensen van veeleisende klanten, wordt zichtbaar in de vele uitrustingspakketten en opties. De nieuwste Coupé uit Affalterbach voldoet ook aan de merkbelofte van Mercedes-AMG met het oog op rijdynamiek en op het circuit vormt dit model eveneens de benchmark in zijn segment.

De fascinerende 4,0 liter V8-AMG-biturbomotor wordt reeds toegepast in tal van AMG-modellen. Zijn vermogen is nog verder verhoogd voor de nieuwe Mercedes‑AMG GT 63 S 4MATIC+. De krachtbron levert 639 pk en een maximumkoppel van 900 Nm, de sprint van nul naar honderd neemt slechts 3,2 seconden in beslag. De ‘normale’ GT 63 4MATIC+ levert 585 pk. Behalve twee V8-motoren is de nieuwe vierdeurs sportwagen ook verkrijgbaar als Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ met de innovatieve zescilinder AMG-lijnmotor. De 435 pk sterke 3,0 liter motor kenmerkt zich door een hoog prestatieniveau, waarbij hij wordt ondersteund door een boosteffect met een vermogen tot 22 pk en 250 Nm koppel. De EQ Boost startdynamo doet dienst als startmotor en dynamo. Deze krachtige elektromotor is tussen de motor en de transmissie geplaatst. De intelligente combinatie zorgt samen met de efficiënte elektrische compressor (eZV) en uitlaatgasturbo voor de kenmerkende AMG-prestaties en -rijdynamiek, maar tegelijkertijd ook voor een lager verbruik en een lagere emissie. De GT 53 4MATIC+ accelereert van 0 tot 100 km/h in slechts 4,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 285 km/h.

De nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève. De eerste vierdeurs AMG GT is te koop vanaf de zomer van 2018.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy