woensdag, 31 januari 2018

Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth @ salon Rétromobile Parijs 2018

FCA Heritage, de afdeling van de groep die het patrimonium van de Italiaanse merken van FCA promoot, is opnieuw aanwezig op het salon Rétromobile. Dit belangrijke Europese evenement vindt van 7 tot 11 februari aanstaande plaats in het tentoonstellingspark aan de Porte de Versailles in Parijs.

Tijdens deze niet te missen afspraak in het teken van verzamelwagens en motoren stelt FCA Heritage op zijn stand van 350 m2 vier verzamelcoupés tentoon. Deze modellen illustreren elk op hun manier de gouden pagina’s uit de Italiaanse automobielgeschiedenis aan de hand van vier merken (Fiat, Abarth, Lancia en Alfa Romeo), vier koetswerkbouwers (Pininfarina, Bertone, Allemano en Zagato) en vier verschillende periodes tussen 1957 en 1989.

Zo kan het publiek genieten van zeldzame, mythische of weinig bekende coupés zoals de Lancia Appia Pininfarina, de Fiat Dino 2400, de Abarth 2400 coupé Allemano en de Alfa Romeo SZ.

Eveneens op de stand: twee modellen die onlangs werden gelanceerd door de groep FCA en die inspiratie putten uit en hun legitimiteit danken aan de glorierijke geschiedenis van hun merk: de Abarth 695 Rivale, het nieuwe icoon van het merk met de Schorpioen, en de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, een waardige vaandeldrager voor het merk met de Slang.

FCA Heritage Lancia Appia Pininfarina.01Lancia Appia Coupé Pininfarina: de Lancia Appia, die in 1953 werd voorgesteld in zijn berlineversie, werd gedurende tien jaar gebouwd in drie verschillende reeksen. Van de tweede reeks werden verscheidene afgeleiden bestudeerd door diverse koetswerkbouwers: Allemano, Boano, Zagato, Ghia, Vignale, Vioti, enz. Pininfarina realiseerde deze elegante en technisch geavanceerde 2+2-coupé. Zijn kleine V4-motor van 1.089 cm³ ontwikkelde 53 pk en het model werd vijf jaar gebouwd (1957-1962).

 

 

 

FCA Heritage Fiat Dino.01

Fiat Dino 2400 coupé Bertone: dit project is de vrucht van een overeenkomst met Ferrari, die voorzag in de levering van een nieuwe V6-motor aan Fiat. Zo kon Ferrari voldoende motoren produceren om een Formule 2-homologatie te bemachtigen. Met deze V6 van 160 pk (later uitgeboord tot 2,4 liter en 180 pk) kon de Dino Coupé zich bij zijn voorstelling op het salon van Turijn 1967 beroemen op technische eigenschappen van topniveau. Van de uiterst elegante Fiat Dino Coupé, met een lijnenspel van Bertone, werden tot in 1972 maar liefst 6.068 exemplaren gebouwd.

 

 

 

FCA Heritage Abarth 2400 Allemano.01Abarth 2400 coupé Allemano: deze schitterende coupé van de hand van Michelotti, werd in 1959 voorgesteld in Genève. Hij is afgeleid van de Fiat 2100 en werd van 1962 tot 1964 gebouwd bij Allemano, eerst onder de naam 2200 coupé en in 1964 onder de naam 2400 coupé. De 2.400 cm³ grote zescilinder-in-lijn leverde 140 pk en haalde een topsnelheid van bijna 200 km/u. Leuk weetje: het tentoongestelde model was ooit eigendom van Carlo Abarth.

 

 

 

 

FCA Heritage AlfaRomeo SZ.01Alfa Romeo SZ Zagato: in de jaren twintig was de geschiedenis van de Carrozzeria Zagato nauw verwant met die van Alfa Romeo. Zijn creaties stonden geheel in het teken van optimale prestaties. Zijn modellen, die oorspronkelijk getuigden van een zeldzame elegantie, kregen later een meer persoonlijke en originele stijl. Dat geldt ook voor de SZ coupé (voor Sport Zagato), die in 1989 werd voorgesteld in Genève. Hij werd samen met Alfa Romeo ontwikkeld en verraste vriend en vijand met zijn verbazingwekkend aerodynamische (Cx van 0,30) en erg geometrische vormgeving maar ook door zijn wegkwaliteiten. Er werden bijna duizend exemplaren van gebouwd.

 

 

 

Abarth 695 Rivale.01Abarth 695 Rivale: deze exclusieve versie is ontstaan uit de samenwerking tussen twee Italiaanse merken die uitmunten op het gebied van technologie, innovatie, zorg voor details en streven naar prestaties. Riva, dat al sinds mensenheugenis gelijkstaat met Italiaanse elegantie en stijl, werkte mee aan de meest verfijnde Abarth ooit. Met zijn motor van 180 pk, zijn prestaties, zijn geraffineerde stijl en zijn speciale grijze uitvoering, inspireert de 695 Rivale zich rechtstreeks op de nieuwe 56 Rivale, een van de performantste jachten die Riva ooit heeft gebouwd.

 

 

 

AlfaRomeo Stelvio Q.01Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: de eerste Quadrifoglio die ook een SUV is: zo kunnen we de Stelvio Quadrifoglio het best omschrijven. Dit uitzonderlijke model is uitgerust met technische eigenschappen die hem tot de referentie in zijn klasse maken: een erg geïnspireerd design, een prestigieuze V6-motor van 510 pk, fabelachtige prestaties en toptechnologie. Dat alles maakt van hem de snelste SUV op het circuit, getuige daarvan de rondetijd van 7 minuten en 51,7 seconden die hij vestigde op de Nürburging: een nieuw record voor zijn klasse. Stuk voor stuk troeven die hem nu al tot een grote klassieker van het merk maken.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy