vrijdag, 16 januari 2015

Abarth op het autosalon van Brussel 2015

Ter gelegenheid van het Salon van Brussel 2015 wordt de nieuwe Abarth Biposto voorgesteld aan het Belgisch publiek. De Abarth 695 biposto is geen « beperkte serie », het gaat echter wel om een heel speciale auto, exclusief ontworpen voor ‘aparte’ bestuurders, zij die over de nodige stuurmanskunst beschikken en deze in praktijk perfect weten te gebruiken.

De zoektocht naar de beste materialen en het gebruik van de meest recente technologieën, de ‘savoir-faire’ van de Abarth ingenieurs en een gezonde dosis ‘creatieve gekheid’ hebben steeds de Abarth wagens gekarakteriseerd; het is net diezelfde mix van elementen die geleid hebben tot het ontwerp van deze auto: een exclusieve auto met slechts twee zitplaatsen en het gebruik van materialen die afkomstig zijn uit de racerij; geschikt om extreem sportieve prestaties te leveren; een auto die geschikt is om op circuit perfect zijn mannetje te staan.

De 695 biposto werd specifiek ontwikkeld om een « pure » auto te zijn : een auto die er niet voor terugdeinst bepaalde typische aspecten eigen aan het concept “auto” in te leveren om op die manier de sportieve prestaties te verscherpen !

Resultaat : met een gewicht van amper 997 kg en de 1.4 T-Jet motor, waaruit voor de eerste keer 190 pk wordt gehaald voor een straatversie, biedt de Abarth 695 biposto de beste gewicht/vermogen (5.2 kg/pk) en zet de beste acceleratietijd van zijn categorie neer (0 tot 100 km/u in 5,9 sec) met een topsnelheid van 230 km/u.

De beestige Fiat staat te bewonderen in Paleis 5.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy