donderdag, 05 oktober 2017

ŠKODA Popular Monte Carlo @ ZOUTE GRAND PRIX® 2017

Voor het eerst zal ook ŠKODA van de partij zijn met een Popular Monte Carlo uit 1937 tijdens het Zoute Concours d’Elégance® op zaterdag 7 en zondag 8 oktober.
Het lijkt misschien verrassend dat ŠKODA hier aanwezig is maar het merk heeft een traditie om wereldwijd deel te nemen aan diverse historische organisaties. ŠKODA is immers één van de oudste autoconstructeurs die nog steeds actief is, want de roots van het merk gaan terug tot 1895. De Popular Monte Carlo uit 1937 die dit weekend in het Zoute te zien zal zijn, beschikte al over de waarden waar ŠKODA ook vandaag nog voor staat: zoveel mogelijk auto bieden aan een bijzonder scherp tarief. Zo kon de Popular destijds – ondanks zijn betaalbare verkoopprijs – voor die tijd moderne technologie bieden, zoals een onafhankelijke ophanging en een buizenchassis, zaken die tot dan vooral bij prestigewagens werden gebruikt.

De Coupé Monte Carlo werd geleend bij het ŠKODA museum van Mlada-Boleslav (Tsjechië) en het is een bijzonder zeldzame versie van de Popular. De achterkant oogt erg origineel en de elegante vormen zijn vergelijkbaar met de luxecoupés uit diezelfde periode. Dit exemplaar werd minutieus gerestaureerd en is volkomen origineel. De wagen dankt zijn naam aan de schitterende tweede plaats van Zdeněk Pohl en Jaroslav Hausman in de Rally van Monte Carlo 1936 in de categorie < 1500cc. Het duo kwam na 3.852 kilometer over de meet zonder één enkel strafpunt.

Deze ŠKODA Popular Monte Carlo en de overige deelnemers aan het Zoute Concours d’Elégance® zullen op 7 oktober tussen 12 en 18u te zien zijn in het groene decor van de Approach Golf van Knokke Zoute. Op 8 oktober tussen 9.30 en 15.00u zullen de wagens ook opgesteld worden op fairways 1 en 4 van de Royal Zoute Golf Club. Een jury van autokenners zal prijzen toekennen aan de meest bijzondere wagens.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy