donderdag, 07 september 2017

Officieel: BMW’s giga-SUV X7 bijna klaar

Geschreven door  Stijn Blanckaert

Ter gelegenheid van de IAA die volgende week in het Duitse Frankfurt plaatsvindt stelt BMW de Concept X7 iPerformance voor. Het gaat om het prototype van de X7-mega-SUV die het merk in 2018 op de markt brengt als absoluut topmodel naast de 7-Reeks.


Met deze conceptcar toont BMW haar visie op luxe en exclusiviteit, met een opmerkelijke buitenkant met strakke lijnen en een ruim interieur dat in deze conceptcar plaats biedt aan zes personen. De “iPerformance” in de naam van de auto verraadt al dat het hier om een plugin-hybride gaat. Hij maakt gebruik van een BMW TwinPower Turbo benzinemotor en BMW’s eDrive-technologie, maar het merk geeft niet mee hoeveel vermogen in de X7 uit dit geheel gepuurd wordt.

De look van de Concept X7 iPerformance kunnen we met één woord beschrijven: massief. Van bij de eerste aanblik laat deze auto er geen twijfel over bestaan dat hij aan te top van de voedselketen staat. Hij is hoog, met een grote bodemvrijheid en gigantische velgen van 23 duim (met aerodynamische inlegstukken voor minder luchtweerstand), en oogt gestrekt door zijn horizontale (chroom)lijnen. De smalle laserkoplampen en bovenal de enorme BMW-nieren zuigen vooraan alle aandacht naar zich toe en zullen zeker niet bij iedereen in de smaak vallen. Achteraan wordt de massieve aanblik versterkt door de horizontale lijn die de slanke achterlichten met elkaar verbindt, en de in hoekvorm opgestelde ‘aero lips’ aan weerszijden van de achterbumper. 

De moderniteit wordt doorgetrokken in het uiterst luxueuze interieur dat baadt in het licht, met dank aan het grote, aan de buitenkant door opmerkelijke chroomlijsten omrande panoramadak dat de zes inzittenden een blik op de hemel gunt. Die zes inzittenden hebben elk ruim plaats in de in drie rijen opgestelde stoelen waarvan de exclusieve lederen bekleding in twee kleuren is uitgevoerd en zelfs een goudtint meekreeg. De twee individuele stoelen op de tweede rij bieden dezelfde troeven als de twee voorin, aangevuld met gepersonaliseerde infotainmentfuncties die bediend kunnen worden door middel van ingebouwde touchscreenmonitors. In het dak werd bovendien laserlicht verwerkt, en ook de dynamische omgevingsverlichting doet de exclusieve sfeer in het interieur alleen maar toenemen. Wat van die voorzieningen effectief het productiemodel zal halen valt nog af te wachten.

Het dashboard is naar BMW-gewoonte op de bestuurder gericht en de hoge zitpositie zorgt voor een perfect zicht op de weg en rondom de auto. 

De X7 zal, wanneer hij in 2018 op de markt komt, deel uitmaken van het grootste modeloffensief dat het merk ooit lanceerde. Het is BMW’s doel om haar aanwezigheid in het luxesegment verder op te drijven, en de X7 vindt daarbij zijn plaats naast de reeds gelanceerde 7-Reeks, de aangekondigde 8-Reeks, de BMW i8 en toekomstige i8 Roadster die als elitemodellen van de Beierse constructeur allemaal een specifiek nieuw ontworpen BMW-logo zullen dragen in zwart en wit, zoals gebruikt bij de eerste BMW’s 100 jaar geleden. Het logo zal daarbij de naam ‘Bayerische Motoren Werke’ voluit vermelden.

Om meer te weten over de motoren en de definitieve look van BMW’s X7 zullen we nog wel een aantal maanden geduld moeten oefenen, maar onze nieuwsgierigheid is met deze conceptcar alvast gewekt.


Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy