maandag, 13 oktober 2014

Mazda MX-5 de legende

Mazda zet zijn modeloffensief verder met de voorstelling van de gloednieuwe MX-5 op het autosalon van Parijs. 
De vierde generatie van Mazda's rijdende legende maakt zijn intrede 25 jaar na de onthulling van de stamvader in Chicago (1989), in een tijdperk waarin de conventietartende constructeur prat kan gaan op aanhoudende groeicijfers inzake verkoop en winst.

De nieuweling werd voor het eerst aan het publiek getoond in de gloednieuwe Mazda Space in Barcelona en zet 100 kilo minder op de weegschaal dan zijn voorganger. Het model dat in Parijs te bewonderen valt, is voorzien van de merkeigen SKYACTIV-technologie, waaronder een SKYACTIV-G 1.5-benzinemotor en een manuele SKYACTIV-MT-zesbak. De klassieke lay-out (motor voorin, achterwielaandrijving) en de bijhorende haast perfecte 50/50- gewichtsverdeling over de assen werd uiteraard behouden.

De Mazda-designers bedachten een adembenemend sportieve interpretatie van KODO - Soul of Motion voor de buitenzijde, die gepaard gaat met een lager zwaartepunt en een langere motorkap, evenals karakterlijnen die vitaliteit en beweging uitdrukken. 

Vanbinnen behoudt het model de omhullende, maar comfortabele pasvorm die zo typerend is voor de MX-5. Maar Mazda voegde ook geavanceerde voorzieningen toe als i-ACTIVSENSE, dat diverse actieveveiligheidsvoorzieningen groepeert, en MZD Connect, het connectiviteitsconcept van de constructeur.

De voorbije kwarteeuw werden bijna 950.000 MX-5's geproduceerd, en daarmee is hij de best verkochte roadster aller tijden.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy