vrijdag, 30 juni 2017

Maserati toont vernieuwde GranCabrio en GranTurismo

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Maserati heeft het Goodwood Festival of Speed, het meest prestigieuze auto-event ter wereld dat plaatsvindt van 29 juni tot 2 juli, uitgekozen voor de onthulling van zijn vernieuwde GranTurismo en GranCabrio-modellen.
De GranTurismo-coupé met vier plaatsen beleeft er zijn Europese première, twee dagen nadat hij aan de wereld getoond werd op de New York Stock Exchange (NYSE), de beurs van New York. Maserati toont de GranCabrio op Goodwood in wereldpremière.

De GranTurismo werd ontworpen door Pininfarina en evolueerde sinds zijn lancering in 2007 tot een van de meest iconische GT’s op de markt. De cabrioletversie GranCabrio debuteerde in 2009 op de Frankfurt Motor Show. Tot op heden werden van beide modellen meer dan 37.000 exemplaren gebouwd in de fabriek van Viale Ciro Menotti in Modena. Vandaag stelt Maserati hun voor modeljaar 2018 opgefriste versies voor. Het gaat om een aerodynamische restyling in combinatie met een licht gewijzigd interieur en een nieuw infotainmentsysteem. De motor blijft dezelfde.

Het gamma van beide modellen bestaat telkens uit twee versies, de Sport en de MC. Beiden krijgen de atmosferische 4.7 V8-motor van 460 pk en 520 Nm onder de motorkap. Die krachtbron, nog altijd zonder turbo dus, wordt met de hand gebouwd door Ferrari in Maranello en wordt in deze twee Maserati’s gekoppeld aan een ZF-zestrapsautomaat.

Voor modeljaar 2018 werd het radiatorrooster herwerkt. De zeshoekige grille is geïnspireerd op die van de Alfieri Concept. Samen met nieuwe, lager geplaatste luchtinlaten wordt de luchttoevoer geoptimaliseerd en verlaagt de luchtweerstand van de GranTurismo van 0.33 naar 0.22 en van de GranCabrio van 0.35 naar 0.33. Alle beetjes helpen… Ook de achterbumper kreeg een nieuw design en ziet er anders uit op de MC dan op de Sport.

Binnenin krijgen de nieuwe GranCabrio en GranTurismo een nieuw aanraakscherm van 8,4” in hoge resolutie. Ook de ergonomie werd verbeterd. Het infotainmentsysteem is nu compatibel met zowel Apple CarPlay als Android Auto en zo weer mee met de tijd.

Wanneer meer details bekend zijn over deze twee nieuwe Maserati’s houdt Autonieuws u natuurlijk op de hoogte…


Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy