vrijdag, 12 december 2014

Update voor de BMW 6 Reeks

BMW komt op de proppen met een kleine facelift voor de 6 Serie modellen, inclusief de M6-bolides.

De BMW 6 Coupé, Gran Coupé en Cabriolet kunnen tegelijkertijd op een opknapbeurt rekenen. De facelift omvat een nieuwe BMW grille en een gewijzigde onderkant van voor- en achterbumper, waardoor de modellen optisch wat breder lijken. Verder zijn de koplampen van de 6 Serie voortaan ook met full LED’s. Ook introduceert BMW de uitvoeringen Design Pure Experience en Design Pure Excellence, met een op sportiviteit of juist maximale luxe gerichte uitrusting.

Ietsje zuiniger

Het motoren aanbod voor de BMW 6 Serie modellen blijft ongewijzigd, maar de zes- en achtcilinders voldoen nu wel aan de verplichte Euro6-emissienorm en werken - mede door de subtiele facelift - iets zuiniger. De 640i (320 pk) gaat er net als de 640d (313 pk) zo’n 0,2 liter op vooruit, waardoor die laatste met slechts 5,2-5,5 l/100km (afhankelijk van model) de leiding neemt in zijn klasse. De 650i heeft onderhuids de 4,4 V8 biturbo met 450 pk en die verbruikt op papier 8,6 l/100km, in werkelijkheid is dat net iets anders. Goed nieuws voor elke 6 Serie rijder die loodvrij tankt is dat de uitlaat ook mag klinken, want een sportuilaatsysteem is nu standaard. Via de Sport en Sport+ knop van de rijstandenschakelaar opent zich een klep voor een dikkere soundtrack.

M6-modellen

Liever wat meer leven en sportiviteit? Je kunt de 6 Serie met een M Sport Package bestellen, maar overal waar een M voorstaat betekent al kracht en snelheid. Ze zijn direct herkenbaar aan hun sportieve bumpers, side skirts, 20 inch wielen en zwarte uitlaatsierstukken. Voor de M6 Coupé, Gran Coupé en Cabriolet komt de 4,4 V8 bi-turbo met 560 pk/680 Nm weer opdraven. Hij sleurt de Duitsers in 4,2 seconden naar de honderd en de begrenzer doet zijn dienst vanaf 250 km/u

Leuke gadgets

Echte fanaten vinken het Competition Package aan, waarna de V8 opeens 575 pk levert. Resultaat? Een tiende van een seconde winst op de standaardsprint. De BMW-engineers verscherpen het onderstel en de besturing dan ook aan voor een optimale sensatie. De M6-modellen zijn standaard uitgerust met LED-koplampen, lederen bekleding met constrasterende stiksels, zwarte interieuraccenten en het BMW head-up display met ‘shift lights’. Ook nieuw is de BMW M Laptimer app die kan worden verbonden met een GoPro camera. De Duitsers houden van actie en leggen graag hun snelste ronde vast.

 

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy