woensdag, 14 juni 2017

Klein jacht op wielen: Abarth 695 Rivale

Net na de speciale 60th Anniversary is het opnieuw feest voor de Fiat 500-liefhebber. Deze keer komt de speciale versie van Abarth met de 695 Rivale en dat klinkt veelbelovend. Dat is het ook, want het design is sterk geïnspireerd door het Italiaanse Riva, dat al 175 jaar sportjachten bouwt. De prestaties konden natuurlijk niet achterblijven.

Die worden geleverd door de 1.4 benzine turbomotor met 180 pk en 250 Nm. Abarth voorziet ook een Acrapoviç –uitlaat, een ophanging in samenwerking met Koni, Brembo-remmen en 17 inch lichtmetalen Supersport-velgen. Tegelijk moest deze variant veel sportieve maar elegante rust uitstralen in stilstand en hiervoor afkijken naar een sportjacht als de Riva ‘56 Rivale is een optie tot succes. 

De 695 Rivale wordt geleverd in een tweekleurige lakafwerking in blauw met Riva-grijs, in het midden gescheiden door een dubbele lijn in aquamarijn. Ook het interieur doet de naam alle eer aan met zetels en deurpanelen in chique blauw leder, een dashboard in carbon of mahonie en een plaatje waarop de naam van het jacht van de eigenaar met de hand kan gegraveerd worden. Met het Mahogany Pack heb je zelfs nog meer instrumenten van deze typische houtsoort voor boten.

Om de verjaardag van Riva te vieren, worden ook nog eens 175 hatchbacks en evenveel cabrio’s bovenop het gamma toegevoegd met nog meer optische exclusiviteiten.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy