donderdag, 25 mei 2017

BMW Concept 8 Series: Duitse beauty in Italië

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Onlangs maakte BMW bekend dat het volgend jaar de 8-Reeks zal doen herleven. Die iconische coupé uit de nineties is vandaag een gewilde youngtimer, die na die ene generatie geen opvolger meer kreeg, tot nu.
Als voorsmaakje van het productiemodel voor 2018 brengt BMW dit jaar de BMW Concept 8 Series mee naar het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Dit studiemodel geeft ons een beeld van het design dat de nieuwe coupé, dat uitzonderlijke dynamiek moet verzoenen met moderne luxe. 

Het studiemodel is met zijn lage silhouet, lange motorkap en vloeiende daklijn onmiddellijk herkenbaar als een BMW. Twee expressieve karakterlijnen lopen over de zijkant van de auto naar achteren, vertrekkend vanuit de air breathers achter de voorwielen. Het atletische koetswerk is uitgevoerd in Barcelona Grey Liquid, een grijsblauwe kleur met lichtgevende pigmenten, en de lichtmetalen wielen van 21 duim benadrukken de aantrekkingskracht van de wagen in profiel.

Ondanks hun nieuwe designtaal ademen de uiterst slanke laser-koplampen samen met de nieuwe interpretatie van de in een ononderbroken kader tot één groot element  samengebrachte BMW nieren duidelijk de BMW-merkidentiteit. 

De achterzijde met slanke achterlichten die ver doorlopen op de zijkant van de auto wordt gekenmerkt door het samenspel tussen volumes en lijnen, en de krachtige wielkasten geven een idee van de dynamische prestaties, en maken duidelijk dat dit model op de achterwielen aangedreven wordt. De trapeziumvormige uitlaten hinten naar zijn prestatiepotentieel, maar voorlopig geeft BMW geen informatie over de motor en techniek van dit studiemodel.

Binnenin ademt de BMW Concept 8 Series luxe en sportiviteit, met in clusters gegroepeerde functies die voor een heldere grafische structuur zorgen. Opvallend is de vloeiende overgang van het dashboard naar de deurbekleding en de middenconsole. Het interieur en de exclusieve sportstoelen met koolstofvezelstructuur zijn bekleed met exclusief donkerbruin Merino leder en accenten in koolstofvezel en geborsteld aluminium geven hem extra cachet. De iDrive Controller is gemaakt van Swarovskikristal, als extra luxueuze touch.

Deze conceptcar doet ons al verlangen naar het seriemodel dat we volgend jaar mogen verwachten als top of the range van BMW’s coupés. Als dat er even spectaculair uitziet als dit studiemodel wacht hem ongetwijfeld heel wat lof van de liefhebbers van mooie auto’s. Wanneer het zover is lees je daar natuurlijk alles over op autonieuws.be.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy