dinsdag, 07 maart 2017

Suzuki @ Autosalon van Genève 2017

Suzuki presenteert de compleet nieuwe Swift op het Autosalon van Genève en valt op door zijn volledig nieuwe styling met het kenmerkende Swift-DNA. Hij is ruimer en comfortabeler dan ooit en biedt nieuwe technologie voor meer veiligheid. En dankzij het nieuwe, lichtgewicht platform staat de Swift bovendien garant voor aansprekende prestaties en optimale efficiency.

De Swift is uitgegroeid tot hét icoon van Suzuki, waarvan wereldwijd al meer dan 5,3 miljoen exemplaren verkocht zijn. De designers hebben een volledig nieuw ontwerp gecreëerd dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook trouw blijft aan het kenmerkende Swift-DNA. Het resultaat is een typisch Europees exterieurdesign in combinatie met een sportief en functioneel interieur, levendige rijeigenschappen en nieuwe technologie voor maximale gemoedsrust. “Het doel was om van de Swift een auto te maken waarop mensen heel enthousiast reageren, en dat ze instappen en het gaspedaal intrappen”, zegt Swift Chief Engineer Masao Kobori.

Aansprekende rijeigenschappen

De nieuwe Suzuki Swift staat garant voor een plezierig en wendbaar rijgedrag dankzij het lage voertuiggewicht van slechts 815 kg. De directe besturing zorgt voor extra rijplezier op bochtige wegen. Geoptimaliseerde motoren dragen bij aan de levendige prestaties en de indrukwekkende efficiency.

De nieuwe Suzuki Swift biedt keuze uit twee motoren: de 1.0 BoosterJet (112 pk) en de 1.2 DualJet (90 pk). Deze motoren zijn bekend uit de Baleno en de Ignis. De 1.0 BoosterJet SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) is wel compleet nieuw. SHVS is een optimaal ‘mild hybridesysteem’ voor compacte wagens. Het omvat een geïntegreerde startgenerator (ISG), die niet alleen als generator maar ook als elektromotor fungeert, alsook een lithium-ionbatterij van 12 volt. In situaties die veel brandstof vereisen, zoals vertrekken vanuit stilstand en accelereren, helpt SHVS het meerverbruik te drukken door een elektrische ondersteuning te bieden met elektriciteit gegenereerd door een regeneratief remsysteem. Omdat de ISG een riemaandrijving gebruikt in plaats van een klassieke startmotor om de motor weer op te starten nadat hij automatisch werd stilgelegd, draagt het systeem bij tot een stillere en vloeiendere start.Bovendien heeft de lichte en duurzame lithium-ionbatterij een uitstekend regeneratief vermogen, waardoor het systeem de verbrandingsmotor frequenter bijspringt. De batterij levert ook stroom aan de elektrische onderdelen, zoals de elektronische motoronderdelen, de meters en het audiosysteem. 

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Swift is de eerste Suzuki met een detectiesysteem met camera-, laser- en radartechniek voor geavanceerde veiligheidsfuncties. Behalve de functie voor een automatische remingreep maken ook Lane Departure Warning, grootlichtassistentie en adaptieve cruisecontrol gebruik van deze voorziening.

De verkoop gaat in april 2017 van start. 

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy