dinsdag, 07 maart 2017

Officieel: dit is de nieuwe Alpine A110 (video)

Alpine is terug om zijn plaats in het sportautosegment op te eisen, met slechts één belofte: rijplezier. Met zijn laag gewicht, goede wendbaarheid en topprestaties blijft deze tweezits sportcoupé met middenmotor trouw aan de tijdloze principes van Alpine, in de lijn van zijn voorgangers en in het bijzonder de A110 ‘Berlinette’. 

De A110 heeft een aluminium chassis en carrosserie die gepopnageld en gelast zijn voor een uitzonderlijk stijve, lichtgewicht structuur. De auto is zeer licht: het leeggewicht van de A110 (exclusief opties) bedraagt slechts 1.080 kg. Het compacte formaat (4.178 mm lang, 1.798 mm breed en 1.252 mm hoog), de optimale gewichtsverdeling (44% voor, 56% achter) en het lage zwaartepunt zijn puur gericht op wendbaarheid, vooral op bochtige bergwegen waar Alpine modellen uit de jaren zestig en zeventig naam en faam maakten. 

De A110 wordt aangedreven door een nieuwe 1,8-liter viercilinder turbomotor. De motor levert een vermogen van 252 pk en een maximumkoppel van 320 Nm. In combinatie met het lage voertuiggewicht van 1.080 kg heeft de A110 een uitstekende vermogen-gewichtsverhouding van 4,3 kg/pk (233 pk/ton kg), wat resulteert in een sprint van 0-100 km/u in slechts 4,5 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. De viercilinder turbomotor is gekoppeld aan een zeventraps DCT-transmissie van Getrag, met een natte koppeling en overbrengingsverhoudingen die specifiek voor Alpine zijn ontwikkeld voor maximale performance op ieder gewenst moment.

De nieuwe A110 is uiterst modern en toch direct herkenbaar als Alpine. Hij combineert moderne designdetails, materialen en technieken met de efficiency, het compacte formaat en het silhouet van de originele A110 Berlinette. De voorzijde wordt gekenmerkt door vier separate LED-dagrijlampen en de lijnen op de motorkap – een onmiskenbaar detail van het Alpine DNA. Van de zijkant is het efficiënte ontwerp goed zichtbaar – de carrosserie is strak om de structuur en de techniek heen gevormd voor een minimale footprint en maximale prestaties. De X-vormige LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers geven de auto een moderne uitstraling, terwijl de gebogen achterruit direct verwijst naar die van historische Alpine-modellen. Binnenin is de A110 minimalistisch vormgegeven, met een lichtgewicht ontwerp en een comfortabele zitpositie. Materialen van topkwaliteit, ‘full-grain’ lederen bekleding, aluminium en Carbon Fiber dragen bij aan de unieke rijervaring voor berijder en passagier. Kortom: de Alpine voelt zich net zo thuis in het dagelijkse verkeer als op het circuit. 

In 2018 zal de A110 verkrijgbaar zijn in verschillende uitrustingsniveaus, aangevuld met een ruime waaier aan personalisatiemogelijkheden. 


Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy