zaterdag, 13 december 2014

Quick Suzy: Range Rover Evoque voor de ladies

Tot voor kort kocht de vrouw geen auto zonder een man te raadplegen of ze ging hulp vragen bij vrienden en familie. Meestal zocht ze naar een veilige en praktische wagen.

Eentje die weinig verbruikte en niet teveel geld kostte. Vrouwen wilden met hun wagen van punt A naar punt B rijden in een weliswaar comfortabele auto. Hebben vrouwen, als het op auto’s aankomt dan geen oog voor het design?  Toch wel, maar de ratio won het bij vele vaak van de emotie.

What the hell…get alive…in the 21st century. Ik wil een échte vrouwenauto en geen stadsautootje om naar de supermarkt te rijden alvorens de kinderen van school te halen. Nee, ik zie mijn auto niet als statussymbool zoals mijn mannelijke collega’s waarmee hun maatschappelijke positie of rijkunsten tentoongesteld worden.  Ik wil dat  mijn auto  mijn persoonlijkheid weerspiegelt. Hij moet er vrouwelijk, elegant, maar ook stoer en sportief uitzien.

In eerste instantie was er de kleine Mini die de auto minnende vrouwenharten sneller deden kloppen en daarna kwam Volkswagen met de New Beetle op de markt. Van cabrio’s weten we sowieso al langer dat ze een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op vrouwen. Maar ook de compacte SUV's zijn aan een onstuitbare opmars bezig. De Range Rover Evoque is hier een schoolvoorbeeld van door zijn mooi design, oog voor detail en zijn uitstekende rijkwaliteiten. De Evoque imponeert en charmeert, precies wat wij vrouwen willen. De Evoque staat dan ook hoog op zijn grote wielen en heeft dat typisch, stoere uiterlijk. Opvallend is de daklijn die wel heel schuin afloopt zoals bij een coupé. Voor de echte fashionata’s zorgen modieuze elementen als de led-dagrijverlichting en de mogelijkheid je dak in een andere kleur te laten spuiten voor een persoonlijke, trendy touch.

Ook op asfalt doet de Evoque zijn uiterste best. Veel echte terreinwagens laten het daar juist afweten, maar niet de Evoque. De besturing is precies en direct, hetgeen niet altijd een vanzelfsprekendheid is voor dergelijke, compacte SUV’s. En voor de échte vrouwen onder ons: aanwezige stoepranden zijn zonder enige moeite te overbruggen. Je merkt het nauwelijks als je er eentje passeert. Niets als lof over deze mooie Evoque, was het niet dat de dode hoeken vrij groot zijn en we weinig zicht hebben door de achterruit. 

De Evoque imponeert en charmeert en kreeg in 2012 de titel “Women's World Car of the Year”, uitgereikt door een jury bestaande uit 12 vrouwelijke autojournalisten, afkomstig uit allerlei landen. 

"Als dat geen bewijs is!"

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy