dinsdag, 28 februari 2017

Mitsubishi onthult nieuwe compacte SUV: Eclipse Cross

Het aankomend Autosalon van Genève staat voor Mitsubishi volledig in het teken van de nieuwe Eclipse Cross. De compacte SUV beleeft er zijn wereldpremière en arriveert in de herfst van 2017 op de Europese markt. 

De Mitsubishi Eclipse Cross is een compleet nieuwe, compacte, coupéachtige SUV die aan het wereldwijde aanbod wordt toegevoegd. Het model wordt gepositioneerd tussen de ASX2 en Outlander. De Eclipse Cross onderscheidt zich door zijn scherpe lijnen en dynamische houding met een herkenbare Mitsubishi-designstijl. Andere kenmerken zijn de coupéachtige daklijn, optimale connectiviteit en beproefde all-wheel control-technologie voor een veilige en plezierige rijervaring onder alle omstandigheden.

Connectiviteit

De nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross is uitgerust met Smartphone Link Display Audio (SDA), een touchpad controller en een head-up display die verschillende soorten informatie kan tonen. SDA is een nieuw infotainment-systeem met onder meer Apple CarPlay3-ondersteuning, dat direct geactiveerd wordt als een iPhone 5 (of hoger) via USB gekoppeld wordt. De bestuurder kan Siri3 of het touchscreen van de Smartphone Link Display Audio gebruiken, om diverse functies op te roepen, zoals telefoneren, het voorlezen van tekstberichten, het luisteren naar muziek of het activeren van de navigatie. De bestuurder kan zich zo maximaal op het verkeer focussen. Zodra de app van Android Auto4 beschikbaar is voor België, werkt Smartphone Link Display ook voor Android-smartphones. De bestuurder kan via spraak Google Maps4, Google Play, muziek en andere apps gebruiken. Ook met de handige touchpad controller op de middenconsole kunnen de verschillende functies van SDA op intuïtieve wijze bediend worden.

De head-up display (HUD) zorgt voor extra comfort en veiligheid doordat informatie op het gebied van snelheid, de actieve veiligheidssystemen en andere zaken in het gezichtsveld van de bestuurder worden getoond. Het garandeert een goede afleesbaarheid, terwijl de bestuurder zijn ogen op de weg kan houden.

Veiligheid en rijplezier dankzij Super All Wheel Control

De Mitsubishi Eclipse Cross is voorzien van vierwielaandrijving die continu de juiste hoeveelheid aandrijfkracht naar de achterwielen stuurt op basis van grip en rijsituatie. Het systeem maakt gebruik van Mitsubishi’s beproefde Super All Wheel Control (S-AWC) met Active Yaw Control (AYC5), waarmee de verdeling van de aandrijfkrachten over de voor- en achterwielen wordt geregeld. Dit biedt een optimale wegligging in bochten en zorgt voor maximale tractie onder alle omstandigheden. Active Stability Control (ASC) regelt de remkracht per wiel en de vermogensafgifte van de motoren voor een perfecte stabiliteit.

De toepassing van een driepuntsstabilisatorstang aan de voorzijde en speciale verlijmingstechnieken aan de achterzijde zorgt voor optimale stijfheid van de carrosserie. Daarmee staat de Eclipse Cross garant voor nauwkeurige stuurreacties en indrukwekkende stabiliteit in bochten.

Twee motorvarianten

Mitsubishi levert de Eclipse Cross met keuze uit twee motoren die het sportieve karakter van de compacte SUV onderstrepen, met een uitstekende mix van prestaties en milieubelasting. De nieuwe 1,5-liter turbobenzinemotor met directe brandstofinjectie is gekoppeld aan een nieuw ontwikkelde CVT-transmissie met een handmatig te bedienen 8-traps Sport Mode. De tweede keuze is een 2,2-liter turbodieselmotor, die speciaal voor de Eclipse Cross is ontwikkeld en gekoppeld is aan een nieuwe 8-trapsautomaat.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy