donderdag, 10 november 2016

Facelift voor de VW Golf VII

Alweer vier jaar geleden lanceerde Volkswagen de huidige generatie Golf. Vandaag krijgt de bestseller een facelift. De uiterlijke verschillen zijn minimaal, voor het grote nieuws moet je binnenin zijn.

Aan de buitenzijde zijn de verschillen klein, nieuw zijn de voor- en achterbumpers, en afhankelijk van het model, halogeen koplampen met LED-dagrijverlichting of full LED-hoofdverlichting in plaats van xenon-verlichting. Elke Golf heeft voortaan standaard volledige LED-achterlichtunits. Optioneel zijn LED-achterlichten met dynamische knipperlichten leverbaar.

De Golf heeft voortaan recht op compleet nieuwe infotainmentsystemen. Het topsysteem ‘Discover Pro’ kan met gebaren worden bediend. Het 9,2 inch touchscreen sluit qua vorm en functie aan bij het Active Info Display, dat eveneens nieuw is voor de Golf. Ook het aanbod online diensten en apps is verder uitgebreid.

De vernieuwde Golf is standaard voorzien van innovatieve, veiligheidsverhogende voorzieningen zoals Front Assist en City Emergency Braking met de nieuwe voetgangers-herkenning. Ook is de nieuwe Golf er met het voor dit segment nieuwe Emergency Assist en Trailer Assist, dat manoeuvreren met aanhangers tot kinderspel maakt. PreCrash, het proactieve inzittenden-beschermingssysteem is verder verfijnd.

In de vernieuwde Golf lepelt VW nieuwe motoren zoals de 150 pk sterke 1.5 TSI Evo, een viercilinder turbomotor met Active Cylinder Management (cilinderuitschakeling). Later volgt ook de 1.5 TSI Evo BlueMotion met 130 pk. Deze vult alle innovatieve technologieën aan met een nieuwe ‘zeilfunctie’. Als de bestuurder het gas loslaat, wordt de TSI-motor uitgeschakeld.

De vernieuwde Golf GTI presteert nog beter dan zijn voorganger doordat zijn vermogen voortaan 230 pk bedraagt. De Golf GTI Performance levert voortaan 245 pk. In de vernieuwde Golf wordt een nieuwe zeventraps DSG-transmissie gebruikt. Deze vervangt de zestraps DSG.

Volkswagen heeft tot nu toe al meer dan 33 miljoen Golfs verkocht. Deze vernieuwde Golf zet wederom nieuwe maatstaven in zijn segment en staat vanaf maart 2017 in de showroom.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy