donderdag, 27 oktober 2016

ŠKODA geeft de Octavia een nieuw gezicht

ŠKODA heeft zijn bestseller vernieuwd. De ŠKODA Octavia wordt vanaf het eerste kwartaal van 2017 leverbaar met een nieuw ontworpen neus en achterzijde, geavanceerde rijassistentiesystemen, nieuwe infotainment- en connectiviteitsfeatures.

De ŠKODA Octavia is veruit het best verkochte model van de Tsjechische autofabrikant. Aan de bovenkant van zijn segment zet de Octavia nieuwe maatstaven op het gebied van ruimte, functionaliteit, veiligheid, design, comforttechnologie en value for money. 

De vormen van de vernieuwde ŠKODA Octavia zijn verder gestroomlijnd, vooral aan de voorkant. De dubbele koplampen - naar wens in combinatie met full-LED technologie - bepalen samen met de scherpe kristallijn het aangezicht.

De hoeveelheid ruimte binnenin de vernieuwde ŠKODA Octavia blijft tot de grootste in deze klasse behoren. Zowel de berline als Combi biedt 1.782 mm aan interieurruimte en 73 mm aan beenruimte achterin. Hun bagageruimten meten respectievelijk 590 en 610 liter, en met de rugleuning van de achterbank neergeklapt zelfs 1.580 en 1.740 liter. Optioneel is er voor de Octavia Combi ook een elektrisch te openen en sluiten achterklap leverbaar.

Als onderdeel van alle vernieuwingen krijgt de Octavia ook nieuwe infotainmentsystemen. Het meest uitgebreide Columbus systeem krijgt een 9,2 inch scherm, een WLAN hotspot en desgewenst een SIM-kaart module met LTE-snelheid voor een ultrasnelle internetverbinding.

Ook op het gebied van connectiviteit biedt de vernieuwde ŠKODA Octavia geavanceerde mogelijkheden. ŠKODA Connect is onderverdeeld in Infotainment Online en CareConnect. CareConnect is beschikbaar voor alle uitvoeringen (m.u.v. G-TEC).

De vernieuwde ŠKODA Octavia zet ook een grote stap voorwaarts met het oog op assistentiesystemen, dankzij technologieën die tot dusver enkel in de middenklasse werden toegepast. Als de Octavia als trekkend voertuig wordt gebruikt, neemt de trailer assist de besturing over wanneer de auto langzaam achteruit rijdt. Voorspellende voetgangerbescherming vult de Front Assist-functie verder aan. Daarnaast is de parkeerassistent verder geoptimaliseerd. Dankzij het radarsysteem aan de achterkant bieden Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert nu ondersteuning bij respectievelijk het veilig wisselen van rijbaan en het achteruit rijden uit parkeervakken. De rear-view camera geeft de directe omgeving rondom de auto weer op het centrale scherm.

De vijf TSI- en vier TDI-motoren combineren krachtige prestaties met een laag verbruik. Qua cilinderinhoud lopen ze uiteen van 1,0 tot 2,0 liter, waarbij het vermogen varieert van 86 pk tot 184 pk. Bijna alle motoren zijn in de nieuwe Octavia optioneel ook te combineren met een zes- of zeventraps DSG-transmissie. Optioneel is voor het onderstel nu ook Dynamic Chassis Control (DCC) leverbaar, waarmee de stuur- en dempingeigenschappen zijn aan te passen via de standen Comfort, Normal en Sport. 

De vernieuwde ŠKODA Octavia staat vanaf het eerste kwartaal 2017 bij de ŠKODA-dealer.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy