maandag, 26 september 2016

Fast Freddy derde in de East Belgian Rally

Freddy Loix en Johan Gitsels (ŠKODA Fabia R5) zijn in de East Belgian Rally op de derde plaats geëindigd. Het duo deed ook mee voor de zege maar een tijdstraf van 30 seconden dwarsboomde de plannen om ook deze wedstrijd te winnen.
Eerder had het duo alle zes de wedstrijden waaraan ze dit jaar hadden deelgenomen gewonnen wat hen de Belgische titel opleverde. Dankzij de derde plaats van Loix-Gitsels wint ŠKODA voor het eerst in België de titel bij de constructeurs.

“Het was absoluut geen makkelijke rally, wel een prachtige” zegt Johan Gitsels. Van Woensel hadden we verwacht en van Cédric Cherain wisten we dat hij gebrand was op een sterke prestatie maar dat hij tot dit in staat was, met notabene onze ex- ŠKODA Fabia R5, dat had niemand verwacht. Het was zijn eerste wedstrijd met de ŠKODA en hij was bijzonder sterk. Wij hebben tot het einde geknokt, goed wetende dat het onmogelijk zou zijn om te winnen omwille van een tijdstraf van 30 seconden. Tussen twee klassementsritten was er plots een bandencontrole. Die controle stond niet in het roadbook. Tussen beide ritten hadden we slechts 8 minuten om van de finish naar de start te rijden. Dat was sowieso al krap en dan kwam die controle er nog eens bovenop. Jammer maar het is zo. Ik denk dat we een knap seizoen hebben gehad en dat moeten we vooral onthouden.

“Ik ben blij dat we de East Belgian Rally hebben kunnen uitrijden want daar waren we vorig jaar niet in geslaagd” zegt Freddy Loix. “Het was een prachtige rally en met het mooie weer kwam er heel veel volk ons aanmoedigen. De extra-sportieve gebeurtenissen zijn wat ze zijn. We hebben 7 rally’s gereden en geen enkele keer heeft onze ŠKODA Fabia R5 het laten afweten. 6 rally’s winnen, één keer 3e, een 11ezege in Ieper, de titel en de titel bij de constructeurs. Ik denk dat we trots en tevreden mogen zijn met deze resultaten.”

Vincent Struye, marketing manager van ŠKODA België, blikt terug op een geslaagd seizoen. “Freddy en Johan winnen dan wel niet maar ze staan wel voor de 7de keer dit seizoen op het podium. Het werd een felbevochten wedstrijd waar er uiteindelijk toch een ŠKODA wint, de 7e zege voor ons merk op 8 rally’s. Dat is een mooie balans. We kunnen samen met Freddy Loix, Johan Gitsels en 2C Competition terugblikken op een geslaagd seizoen waarin we alle vooropgestelde doelen hebben behaald. De algemene titel, de zege in Ieper en de titel bij de constructeurs. Eens te meer is dit jaar gebleken dat de ŠKODA Fabia R5 dé referentie blijft en dat hij tegelijk én competitief én betrouwbaar is. Dat is de perfecte mix en daar kunnen we alleen maar blij om zijn.”

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy