woensdag, 08 juni 2016

Veelzijdige stadsauto: de nieuwe Suzuki Baleno

Met de nieuwe Baleno geeft Suzuki wederom blijk van zijn expertise als fabrikant van compacte auto’s. Want net als iedere Suzuki biedt de Baleno dankzij functioneel design veel ruimte en behoort hij door toepassing van de modernste technologieën tot de zuinigste en meest comfortabele auto’s in zijn klasse. Bovendien is de Baleno net zo betrouwbaar en scherp geprijsd zijn als de overige modellen van Suzuki.

De Baleno heeft een lengte van 3.995 mm en is daarmee bijna 150 mm langer dan een Suzuki Swift.  De relatief lange wielbasis van 2.520 mm hebben de Suzuki-ingenieurs optimaal benut om zo veel mogelijk beenruimte en zitcomfort te verzekeren. Bovendien kan je 355 liter aan bagage kwijt in het kofferruim, met neergeklapte achterbank zelfs 1.085 liter. Net als alle nieuwe Suzuki’s, is de Baleno gebouwd op een geheel nieuw, ultra stijf maar lichtgewicht platform. 

Afhankelijk van de gekozen uitrustingsversie beschikt de nieuwe Baleno over een audiosysteem met smartphone-connectiviteit en navigatiesysteem, Privacy Glass, een automatische airco, een lederen stuurwiel, verwarmde buitenspiegels of xenonkoplampen. Op een 4,2” groot lcd-kleurenscherm kan allerlei rijinformatie, zoals snelheid, verbruik, motorvermogen en koppel weergegeven worden. Zelfs een G-krachtindicator is voorhanden in de nieuwe Baleno. Bovendien ondersteunt het audiosysteem het nieuwe Apple CarPlay, wat een slimmer en tegelijk veiliger gebruik van de iPhone mogelijk maakt. Apple CarPlay zorgt voor een optimaler gebruik van de iPhone voor het voeren van telefoongesprekken, het beluisteren van muziek, het verzenden en ontvangen van sms-berichten, het gebruik van kaarten en nog veel meer.  

Onder de kap zijn er twee mogelijkheden. De 1.0 BoosterJet behoort tot een nieuwe generatie hypermoderne motoren met directe inspuiting en turbo. Deze motor koppelt zuinigheid aan kracht en souplesse en levert 112 pk. Daarnaast is de Baleno leverbaar met de bekende 1.2 DualJet motor van 90 pk.

De Baleno is voorzien van uitgebreide en geavanceerde veiligheidstechnieken. Daarnaast kan de hatchback worden uitgerust met uit de Suzuki Vitara bekende technieken als RBS (Radar Brake Support) en ACC (Adaptive Cruise Control), wat niet gebruikelijk is in deze klasse.

De gloednieuwe Suzuki Baleno staat in de startblokken vanaf € 15.899.


Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy