donderdag, 02 juni 2016

Quick Suzy: BMW X1, of als het iets meer mag zijn

Hebben mannen andere wensen dan vrouwen als het over auto’s gaat? Een vraag waar ik al langer mee worstel. Is het waar dat vrouwen eerder voor het praktische aspect van een auto kiezen terwijl mannen focussen op het aantal pk’s?

Of op de stroomlijn, om het andere geslacht te kunnen imponeren of verleiden? En kiezen vrouwen eerder voor een compacte auto, omdat die zich handiger door de binnenstad laat dirigeren of parkeren?  Feit is dat meer vrouwen dan mannen vallen voor een Fiat 500 en dat SUV’s en cross-overs hoog op het verlanglijstje van mannen staan. Die zijn ook bereid om meer geld uit te geven voor een auto, omdat het hun visitekaartje is. 

Dit wil niet zeggen dat vrouwen niet houden van stoere, mooie en dure auto’s. Ik verdenk hen ervan dat zij niet alle eieren in één korf willen leggen en nog wat kleingeld achter de hand willen houden voor een mooie handtas of een paar nieuwe schoen. Bovendien, en daar wordt zelden over gesproken, verdienen vrouwen gemiddeld zo’n 20 procent minder dan mannen. Misschien is dat wel dé reden waarom wij minder geld uitgeven aan een auto dan mannen... vrouwen hebben gewoon minder geld dan mannen! 

Gelukkig moet ik daar nu niet van wakker liggen, want deze week mag ik naar hartenlust stoeien met een BMW X1. Wat mij opvalt zijn de juiste proporties, dit is een SUV op mijn maat én naar mijn hart. Geen protserige verschijning die andere weggebruikers angst aanjaagt of nijd opwekt van de buren. Deze BMW X1 straalt klasse uit en ondanks dat hij hoger op zijn poten staat dan een vergelijkbare sedan of break, oogt hij dynamisch en zelfs een beetje sexy. Door de verhoogde zitpositie achter het stuur heb ik daarenboven een goed overzicht over de weg en het verkeer rondom mij. Heren, weet dat vrouwen graag het overzicht over de situatie houden. Ook in het verkeer op wielen.  

De rest van de familie beschikt over voldoende beenruimte, de kofferruimte beslaat 505 liter en is voldoende groot voor de weekendinkopen of de jaarlijkse trek naar de zon of de sneeuw. Laat je de kids thuis, kan de drieledige achterbank plat en verandert de X1 in een kleine verhuiswagen met een koffer van maar liefst 1550 liter. 

Het interieur van de BMW X1 straalt luxe uit en is uitgerust met leuke accenten zoals materialen uit leder, edelhout en aluminium. BMW heeft ook aan de praktische kant gedacht en het middenconsole uitgerust met afsluitbare bekerhouders en opbergvakken. De standaarduitrusting omvat onder meer airconditioning, audiosysteem met USB- en AUX-ingang en het iDrive-bedieningssysteem met een 6,5"- scherm dat als losstaand scherm is geïntegreerd in het instrumentenbord. Mogelijke alternatieven voor de standaarduitvoering zijn de niveaus Advantage, Sport Line, xLine en M Sport, die nieuwe mogelijkheden bieden voor een gerichte personalisering. 

Conclusie: de BMW X1 overtuigt in het dagelijkse verkeer door zijn compacte buitenafmetingen en uitstekende rijeigenschappen. Door de typische SAV-koetswerkvorm maakt het interieur met de hoge daklijn een bijzonder ruime en uitnodigende indruk. Die wordt nog versterkt door het zeer goede overzicht over de weg, het resultaat van de verhoogde zitpositie en grote venstervlakken rondom. Hopelijk moeten vrouwen binnenkort niet meer kiezen tussen een nieuwe garderobe of de aanschaf van een auto met stijl.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy