maandag, 17 november 2014

Toyota op waterstof

Met slechts een paar maanden te gaan voordat de Toyota Fuel Cell Sedan op de openbare weg verschijnt, is het tijd voor een passende naam.

Akio Toyoda, president van Toyota, heeft de naam van auto onthuld: ‘Mirai’, dat toekomst betekent in het Japans.

De waterstofauto Mirai ging voorheen door het leven als de Toyota Fuel Cell Sedan, een tijdelijke naam. Aan de techniek van de Mirai werkt Toyota al sinds 1992. De naam is volgens Toyoda uiterst toepasselijk: “Voor ons is de Mirai niet zomaar een auto; deze auto gaat écht het verschil maken. Het is een keerpunt in de auto industrie. De toekomst is hier en hij heet Mirai.”

De afgelopen jaren heeft Toyota de techniek uitvoerig getest. Toyoda: “Hij heeft vele miljoenen testkilometers overleefd. Op de openbare weg, in de verzengende hitte en in extreme kou. Ook de zwaarste crashtests heeft de auto glansrijk doorstaan. Ik ben niet alleen president van Toyota, maar ook testrijder. En ik kan u verzekeren: de Mirai is door zijn lage zwaartepunt ook bijzonder ‘fun to drive’.”

De actieradius van de Mirai is met zo’n 480 kilometer vergelijkbaar met die van een conventionele auto. De waterstofauto laat zich binnen vijf minuten voltanken en stoot alleen waterdamp uit. De Toyota Mirai komt in april 2015 op de markt in Japan. Europa en de Verenigde Staten volgen in de zomer van 2015.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy