zaterdag, 21 mei 2016

BMW brengt hommage aan 02-reeks

In het park van de voormalige zomerresidentie van de kardinaal van Como heeft elk jaar het prestigieuze Concorso d’Eleganza plaats. Traditioneel grijpt BMW die gelegenheid om een concept car voor te stellen, dit keer brengt de 2002 Hommage een saluut aan de 02-reeks die precies vijftig jaar geleden de wederopstanding van het Beierse merk inluidde.

De Villa d’Este – gebouwd in de 16de eeuw als zomerresidentie van de kardinaal van Como – is sinds 1873 een van de tophotels aan het meer van Como. In het hotelpark dat 25 ha beslaat, heeft elk jaar - in de tweede helft van mei - het prestigieuze Concorso d’Eleganza plaats dat internationale bekendheid geniet. Het evenement is dé ontmoetingsplaats van de chief designers van de verschillende automerken. Om het exclusieve karakter van het concours te vrijwaren, worden hooguit een paar duizend gasten uitgenodigd. Wie zonder uitnodiging aan de poort van het vijfsterrenhotel aanbelt, wordt vriendelijk verzocht op zijn stappen terug te keren. Dat geldt ook voor de automobieljournalisten: velen voelen zich uitverkoren, maar slechts een handvol wordt geroepen. 

Dit jaar zijn de spots gericht op een handgemaakte BMW 2002 Hommage waarmee het Beierse automerk hulde wil brengen aan de 02-reeks die precies 50 jaar geleden zijn debuut maakte en in feite de wederopstanding van het merk inluidde.

Het model in retrodesign herinnert aan de 2002 turbo waarmee BMW in de jaren zeventig van de ene overwinning naar de andere racete. Terzelfdertijd is het een knipoog naar de huidige M2 coupé waarmee BMW zijn sportief imago extra in de verf wil zetten. De oorspronkelijke 2002 turbo beschikte over een 2 liter turbomotor van 170 pk; als basis voor de 2002 Hommage diende de huidige M2 coupé met een 3 liter zescilinder turbomotor met een vermogen van 370 pk. 20" wielen beklemtonen het sportief karakter van de concept car die straks een ereplaats krijgt in het BMW-museum in München.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy