vrijdag, 13 mei 2016

Meer power voor de nieuwe Abarth 595

De nieuwe Abarth 595 staat in de startblokken met sterkere motoren, rijkere standaarduitrusting en productinnovaties die je niet verwacht in zijn compacte segment. 

De nieuwe Abarth 595 - ook als Cabrio verkrijgbaar- is onveranderd een compacte en snelle auto met een laag gewicht. Uniek in zijn soort als het gaat om configuratiemogelijkheden en tuning. De nieuwe 595 is de opvolger van het model dat in 2008 wereldwijd werd geïntroduceerd. Prestaties, technologie en iconische Italiaanse stijl zijn de bepalende succesvolle factoren. De nieuwe 595 komt beschikbaar in drie uitrustingsniveaus: 595, 595 Turismo en 595 Competizione. De 'instapper' biedt een standaarduitrusting die nog altijd een glimlach op je gezicht tovert, terwijl de Turismo is gericht op luxe en de Competizione op puur rijplezier.

De 1.4 T-Jet turbobenzinemotor levert in de 595 145 pk (+ 5 pk) en in de 595 Turismo 165 pk (+5 pk). Laatstgenoemde is voortaan ook uitgerust met een Garrett-turbo. De 595 Competizione heeft 180 pk: goed voor een standaardsprint van 0 naar 100 km/h in 6,7 seconden en een specifiek vermogen van 132 pk/ liter dankzij het high-performance Record Monza uitlaatsysteem. Standaard zijn alle uitvoeringen voorzien van een hangeschakelde vijfbak, optioneel is een gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak met schakelpeddels achter het stuur mogelijk.

Exterieur

Aan de buitenzijde zijn diverse aanpassingen doorgevoerd die de prestaties verbeteren. Zo krijgt de auto nu meer luchttoevoer aan de opnieuw ontworpen voorzijde. De Abarth-engineers hebben bovendien achterzijde aangepakt en voorzien van een meer geprononceerde diffuser. De bumper-insertsverschillen in kleur, afhankelijk van het uitrustingsniveau. De clusters voor koplampen en achterlichten zijn nieuw met standaard LED-dagrijverlichting voor de hele range. Xenon-verlichting is optioneel.

De nieuwe 17-inch velgen (standaard op de 595 Turismo) zijn 7% lichter en voeren warmte 50% beter af dat ten goede komt aan het remsysteem.

Interieur

Ook de binnenzijde is compleet vernieuwd met nieuwe bekleding voor de complete range en materialen als alcantara en koolstofvezel die het sportieve karakter benadrukken. Standaard bieden de stoelen goede zijdelingse steun, terwijl de 595 Turismo verkrijgbaar is met zwarte, beige of rode lederen stoelen en de 595 Competizione standaard wordt uitgerust met extra sportieve 'Corsa by Sabelt' stoelen die zijn voorzien van een nieuw design en nieuwe materialen voor nog meer grip. Dezelfde stoelen in leder/alcantara zijn optioneel verkrijgbaar. Verder is het stuurwiel aan de onderzijde afgeplat en is dat van de Competizione-uitvoering voorzien van koolstofvezel en alcantara. 

De nieuwe Abarth 595 staat deze zomer bij de Abarth dealer. Prijzen zijn nog niet bekend.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy