maandag, 25 april 2016

Renault valt het SUV-segment aan met de Koleos

Renault breidt zijn aanbod in het topsegment verder uit met een SUV in het D-segment. De volledig nieuwe Renault Koleos combineert het herkenbare, door Laurens van den Acker ontwikkelde Renault-design met een robuust SUV-design.

De Koleos onderscheidt zich door een gespierd uiterlijk, een royale bodemvrijheid en all-roadcapaciteiten dankzij ALL MODE 4x4-i-techniek. De Koleos is het vierde topmodel van Renault in Europa en is qua design en comfort nauw verwant aan de Renault Talisman. De nieuwe Koleos beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Beijing, die van 25 april tot en met 4 mei 2016 plaatsvindt.

De nieuwe Koleos is de eerste SUV van Renault in het D-segment. Het model is belangrijk voor de wereldwijde groeistrategie van Renault en komt in meer dan tachtig landen op vijf continenten op de markt. Hiermee wordt de Koleos een van de meest gedistribueerde Renault modellen wereldwijd van Renault. In Europa voegt de Koleos zich in het rijtje topmodellen van Renault, dat nu bestaat uit een crossover (Espace), een berlines (Talisman), een break (Talisman Grandtour) én een SUV (Koleos). Renault heeft met deze modellen in minder dan 18 maanden een compleet nieuw topsegment geïntroduceerd.

De verkoop start in het derde kwartaal van dit jaar in Australië, Turkije, de Golfstaten en een aantal landen in Zuid-Amerika, gevolgd door China eind 2016. De Russische en Europese marktintroductie staat gepland voor de eerste helft 2017. Renault introduceert de Koleos in een tijd waarin al bijna 20 % van alle verkochte auto’s in de wereld een crossover of SUV is. In China neemt de SUV zelfs al 30 % van de totale verkoop voor zijn rekening (+53 % t.o.v. 2014). Voor Renault is de Koleos een belangrijk model op nieuwe internationale markten.

Geïnspireerd op de Renault Talisman

De Renault Koleos en de Renault Talisman zijn parallel aan elkaar ontwikkeld, door twee teams onder leiding van designer Alexis Martot. De overeenkomsten zijn onmiskenbaar, zoals het front met het prominente Renault-logo, de grote grille en de kenmerkende C-shape  lichtsignatuur van de koplampen (met  LED PURE VISION techniek voor de luxere uitvoeringen).

Het model is 4,67 meter lang en 1,84 meter breed. De wielbasis van 2,71 meter behoort tot de langste in deze klasse. Mede hierdoor heeft de Renault Koleos het ruimste interieur in het D-SUV-segment. Met 28,9 centimeter beenruimte achterin overklast hij al zijn concurrenten. Afhankelijk van de uitvoering zijn de voorstoelen zesvoudig elektrisch verstelbaar, inclusief lendensteun, en voorzien van verwarming en ventilatie. Naar wens is ook de achterbank verwarmbaar. De bagageruimte heeft een inhoud van 624 liter. Met neergeklapte achterbank is een vlakke laadvloer van bijna 2.000 liter voorhanden.

Wereldwijde strategie

De Renault Koleos is ontwikkeld voor optimale prestaties op alle soorten ondergrond. Hij is gebouwd op het CMF-C/D-platform van de Alliantie Renault-Nissan, waarvan onder meer de Renault Espace, Kadjar en Talisman gebruik maken.

Behalve de bodemvrijheid van 21,3 centimeter zorgt ook de intelligente vierwielaandrijving ALL MODE 4×4-i voor uitstekende all-roadcapaciteiten. Het beproefde 4×4-systeem van de Alliantie Renault-Nissan, dat miljoenen auto’s wereldwijd voorziet van optimale tractie, biedt keuze uit diverse rijstanden via de keuzeschakelaar op het dashboard. In de 2WD-modus worden alleen de voorwielen aangedreven. In de stand 4WD AUTO worden de aandrijfkrachten automatisch verdeeld over de wielen en in slechte omstandigheden met weinig grip kan de bestuurder bij lage snelheden kiezen voor 4WD LOCK.

De Renault Koleos, beschikt in Europa over twee dieselmotoren  van 130 tot 175 pk. De 6 versnellingsbak van de Energy dCi 130 is handmatig te bedienen, de dCi 175 is gekoppeld aan een X-Tronic-automaat. In de andere werelddelen worden ook twee benzinemotoren aangeboden.

Comfort, kwaliteit en hightech voorzieningen

In het interieur is de SUV stijl doorgetrokken en is er veel aandacht voor kwaliteit, verfijning en hightech voorzieningen. Lederen bekleding met contrasterende stiksels, verchroomde details, en instelbare Ambiance verlichting creëren een luxe sfeer.

Centraal op het dashboard prijkt het multimedia- en navigatiesysteem R-LINK 2, met een 8,7” portrait touchscreen die zich laat bedienen als een tablet. Mobiele apparaten integreren naadloos via Bluetooth en USB. Behalve audio en navigatie zijn via het R-LINK 2-systeem ook zaken als voertuiginstellingen en de climate control te bedienen. Het voor de Koleos speciaal ontworpen BOSE Surround Sound-systeem omvat twaalf high-performance speakers, inclusief subwoofer, en houdt rekening met de akoestiek in auto.

Verder wordt het innovatieve karakter van de Renault Koleos versterkt door de uitgebreide reeks rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties om de bestuurder te waarschuwen en te helpen, waaronder Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking, Lane Departure Warning en Advanced Traction Control, Blind Spot Warning, Park Assist en grootlichtassistent.


Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy