vrijdag, 12 februari 2016

Krachtigste VW Golf GTI ooit vanaf € 34.890 (video)

De Golf GTI Clubsport is nu te bestellen bij de Volkswagen-concessiehouder. Met een vermogen van 265 pk is de ‘Clubsport’ de krachtigste GTI ooit.
Met de boostfunctie kan deze Golf tijdelijk zelfs 290 pk leveren. De komst van de Golf GTI Clubsport heeft een feestelijke achtergrond: het is 40 jaar geleden dat Volkswagen de Golf GTI presenteerde. 

De Golf GTI Clubsport is om te beginnen een echte GTI met details als de rode lijn die vanuit de grille doorloopt tot de koplampen, de rode remklauwen, de dubbele uitlaat en natuurlijk de GTI-opschriften. Vele Clubsport-elementen onderstrepen het grote prestatiepotentieel van de sterkste Golf GTI ooit. Vóór is de specifieke bumper met grote luchtinlaten een ware eyecatcher. Opzij springen de zwarte Clubsport-dorpels en de 18” ‘Belvedere’-velgen in het oog. Aan de achterzijde zijn de grote dakspoiler en de achterbumper met diffuser en twee uitlaatpijpen echte blikvangers. Ook het contrasterende zwarte dak (optie) is een exclusief Clubsport-element.

Sportief en exclusief Clubsport-interieur

Ook in het interieur zijn vele Clubsport-elementen terug te vinden. De standaard Top-sportstoelen zijn uitgevoerd met Clubsport-bekleding in stof/Alcantara. Optioneel zijn ultra sportieve schaalstoelen leverbaar. Ook het sportstuur is met Alcantara bekleed. Verder zijn er rode biezen voor gordels en matten, rode stiksels, specifieke decoratiestrips en een Clubsport-instrumentarium met speciale tellers en wijzerbladen.

Rijkelijk uitgerust

De Golf GTI Clubsport is rijkelijk uitgerust. Standaard zijn bijvoorbeeld 18" ‘Belvedere’ velgen, donkergetinte LED-achterlichten, Climatronic airconditioning met twee-klimaatzones, het ‘Composition Touch’ Media infotainmentsysteem met touchscreen en Bluetooth , extra donker getinte ruiten achter en een parkeerhulp achter.

Boostfunctie en Launch Control

De Golf GTI Clubsport heeft een 2,0-liter TSI-Turbomotor met een vermogen van 265pk en een koppel van 350 Nm. De unieke boostfunctie zorgt ervoor dat het vermogen tijdelijk kan worden opgeschroefd tot 290pk en het koppel tot 380 Nm. Bij de versies met DSG-transmissie is launch control inbegrepen voor nog sneller accelereren. Het Clubsport-onderstel zorgt samen met het elektronisch gestuurde sperdifferentieel (XDS+), de progressieve besturing en het optionele DCC (dynamic chassis control) voor optimale tractie én maximaal rijplezier.

De Golf GTI Clubsport is er vanaf € 34.890, voor de DSG-versie moet je € 36.600 neertellen. De levering start eind maart.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy