vrijdag, 12 februari 2016

Meer dan 250 VW Kevers en Beetles verwacht op de 8ste Love Bugs Parade

Zondag 14 februari vindt vóór het museum Autoworld op de Esplanade van het Jubelpark een van de mooiste treffens van VW Kevers en Beetles in Europa plaats.

In minder dan een week tijd waren de 250 beschikbare plaatsen al toegewezen voor dit evenement, dat ieder jaar op meer deelnemers... en op meer sympathie kan rekenen.

Dit jaar werd naar aanleiding van de 50e verjaardag van de hippiebeweging, die twee hoogtepunten kende - de Summer of Love te San Francisco in 1967 en het Woodstock muziekfestival ten noorden van New York in 1969 - aan de deelnemers gevraagd om hun voertuigen en zichzelf aan te kleden zoals ze dat in de jaren zestig zouden hebben gedaan.

De eerste auto's worden 's morgens al op de Esplanade van het Jubelpark verwacht. Vanaf 14.00 u vertrekken ze voor een ritje in de buurt.

Liefhebbers die mee willen genieten van het feest, kunnen tussen 12.00 u en 14.00 u naar het trefpunt komen afzakken. Ze zullen er vrij kunnen wandelen tussen de VW Kevers uit alle denkbare perioden (het oudste exemplaar dat werd ingeschreven, is van 1952; het recentste een Beetle van 2015). Veel voertuigen uit het kleurige wagenpark zullen voor de gelegenheid ook op een nostalgische of humoristische manier worden aangekleed. Als het weer het toelaat, zullen veel van de cabrioletversies ongetwijfeld ook open te bewonderen zijn.

Er zullen zelfs enkele Combi's T1 van de partij zijn, die niet alleen trouwe partners waren van de Kevers, maar in de loop der jaren zijn uitgegroeid tot emblematische getuigen van de 'Flower Power'-periode.

In afwachting van de terugkeer van de Kevers kan het publiek dat ter plaatse gebleven is, het museum bezoeken, waar naar aanleiding van het evenement een 'cars in the spotlight' wordt georganiseerd rond het Flower Power-thema en de VW T1's.Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy