donderdag, 21 januari 2016

De Volkswagen Polo R WRC is er klaar voor

De meest succesvolle auto in de geschiedenis van het FIA Wereldkampioenschap Rally (WRC) wordt nog beter. Volkswagen heeft de Polo R WRC in detail geoptimaliseerd en begint met deze vierwielaangedreven bolide van 21 tot 24 januari aan het seizoen 2016 in de legendarische Rally van Monte-Carlo.
De enkele voorzichtige veranderingen aan de auto van drievoudig wereldkampioen Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F) en van de duo's Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN) en Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N) moeten vooral de betrouwbaarheid van de wagen ten goede komen. Niet alleen onder, maar ook boven de motorkap werd de Polo R WRC licht herwerkt: de designwijzigingen aan de voorzijde zorgen ervoor dat de 318 pk sterke vierwielaangedreven bolide nog zelfverzekerder voor de dag komt. Met 34 zeges in 39 WK-rally's is de Polo R WRC na amper drie seizoenen al de meest succesvolle rallyauto aller tijden.

Onder de motorkap: een nog sterkere Polo R WRC

De Polo R WRC van de tweede generatie werd nog betrouwbaarder. Twee aanpassingen aan het chassis zorgen voor een efficiënte verbetering van de stabiliteit. Het voorste hulpframe werd versterkt, net als de dwarsarmen van de achteras bij de gravel-versie van de Polo R WRC. De motor van 318 pk bleef bijna identiek aan die van de Polo R WRC uit 2015, hij kreeg enkel een met het blote oog nauwelijks zichtbare wijziging aan de zuigers om de betrouwbaarheid verder te verhogen.

Boven de motorkap: beklemtoning van de opmerkelijk gespierde voorzijde

Een pak zichtbaarder zijn de veranderingen die de Polo R WRC aan de buitenkant onderging. Het in 2015 ingevoerde design blijft in grote lijnen behouden, maar kleine aanpassingen zetten de opmerkelijk gespierde voorzijde van de World Rally Car uit Wolfsburg voortaan nog meer kracht bij. Witte strepen en vlakken verlenen de voorzijde meer expressiviteit en beklemtonen de strakke lijnen en het opmerkelijke design van deze topper.

Seizoen 2016: 14 deelnames wereldwijd voor de Polo R WRC

Van Monte-Carlo tot Australië, over Europa, Argentinië en Mexico naar China: het seizoen 2016 van het FIA Wereldkampioenschap Rally (WRC) telt voortaan 14 rally's in plaats van 13 in de voorbije jaren. De beproefde kalender werd uitgebreid met een WK-manche in China, de enige overzeese asfaltrally in 2016, wat vooral een logistieke uitdaging zal betekenen voor de toelevering van wisselstukken. Het seizoen start met de legendarische Rally van Monte-Carlo, die van 21 tot 24 januari plaatsvindt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy