maandag, 11 januari 2016

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept

Volkswagen introduceert in de VS – het SUV-land bij uitstek – de Tiguan GTE Active Concept, een voorbode van een compleet nieuwe generatie SUV’s.

Het studiemodel beleeft zijn wereldprimeur deze week op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit. De eyecatcher is het 165 kW/225 pk sterke aandrijfsysteem van de Tiguan GTE Active Concept.

Het is een efficiënt plug-in hybridesysteem met twee elektromotoren en een benzinemotor dat alle vier wielen van vermogen kan voorzien; automatisch of via een druk op een knop. Op basis van deze showauto bewijst Volkswagen hoeveel potentieel de plug-in hybridesystemen hebben. In de Tiguan GTE Active Concept zorgt de technologie voor overtuigende offroadprestaties, zelfs puur elektrisch.

SUV productoffensief

Het vijfpersoons studiemodel is gebaseerd op de compleet nieuwe, tweede generatie Tiguan. De Tiguan GTE Active Concept weerspiegelt de brede technische mogelijkheden van de nieuwe SUV-generatie met zijn plug-in hybride-aandrijving op alle vier wielen. Ook het infotainmentsysteem is nieuw ontwikkeld en bestaat uit een 9,2 inch aanraakscherm met gebarenbediening en een hoogwaardig glazen scherm. In de VS arriveert de nieuwe Tiguan in de lente van 2017 in een uitvoering met een nog langere wielbasis en zeven zitplaatsen. Voor Volkswagen markeert de nieuwe Tiguan de aftrap van een SUV productoffensief. Het SUV-aanbod wordt namelijk aanzienlijk verder uitgebreid, met name in Noord-Amerika.

Emissievrij in de opstartfase

Na het opstarten van het aandrijfsysteem rijdt de conceptauto in eerste instantie altijd geheel emissievrij in de puur elektrische E-stand. Normaalgesproken wordt het model door de achterwielen aangedreven, maar wanneer de grip minder dreigt te worden, schakelen de voorwielen binnen fracties van een seconde bij. Tevens wordt aandrijving op alle vier wielen geactiveerd via de 4MOTION Active Control-functie van de vierwielaandrijving- of offroadprogramma’s. Ook dan start de Tiguan GTE Active Concept met all-wheel-drive en zonder emissies (vanzelfsprekend indien de batterij afdoende is opgeladen). De Tiguan kan tot ruim 30 kilometer puur elektrisch rijden. De totale actieradius op basis van een 12,4 kWh batterijlading en 64 liter brandstof bedraagt 928 kilometer.

Progressief concept

Het design, de samenstelling en de technische features van de SUV zijn al even vooruitstrevend als het plug-in hybride aandrijfsysteem. De Tiguan GTE Active Concept heeft een authentieke offroad-look en laat een krachtige eerste indruk achter. De Tiguan is de eerste SUV die op het MQB-platform staat, en maakt als plug-in hybride op innovatieve wijze gebruik van de beschikbare ruimte.

Daarnaast is de Tiguan GTE Active Concept, net als de latere productieversie van de nieuwe generatie SUV’s, uitgerust met veiligheidssystemen als Front Assist inclusief City Emergency Braking en voetgangerherkenning, een actieve motorkap, Lane Assist en het automatische remsysteem dat voorafgaand aan een aanrijding wordt geactiveerd. Nog zo’n belangrijk punt van het studiemodel is het infotainmentsysteem. In de Tiguan GTE Active Concept presenteert Volkswagen de topuitvoering van een nieuwe generatie hightech infotainment met een 9,2 inch aanraakscherm en gebarenbediening die voor het eerst in deze klasse wordt gebracht. Eveneens aan boord: een Active Info Display (volledig digitaal instrumentarium) en een head-up display.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy